Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Keyser 7de in ETU Quarteira
Nieuws

De Keyser 7de in ETU Quarteira

Christophe De Keyser zorgde dit weekend voor de beste Belgische prestatie tijdens het ETU Europabeker weekend in Quarteira. CDK pakte de zevende plaats bij de elites na een hele wedstrijd voorin te strijden. De Portugese wedstrijd wordt elk jaar hard gemaakt door een ruw zwemnummer in zee en een pittig fietsparcours. Christophe slaagde er in om weg te geraken met de kopgroep en liep naar plaats 7. Het was de enige uitschieter voor het Belgische team, al kwamen de juniores jongens ook nog in de buurt van de top-10 zondag.

Zaterdag kregen we eerst Hanne De Vet en Jolien Vermeylen aan het werk in Portugal bij de elite vrouwen. Waar ze een week geleden nog tegen elkaar streden om de winst in Herderen, geraakten de Belgische dames in Quarteira niet mee voorin. “Complete off day zaterdag,” vertelde Hanne De Vet. “Niet de race waarvoor ik gekomen was. Van begin tot einde geen fut in de benen. Op naar de volgende en beter! ETU Melilla in drie weken,” aldus Vetje. Hanne werd 31ste. Jolien pakte de 24ste plaats. De Zwitserse Julie Derron won.

Bij de mannen was het een sterk bezette wedstrijd, met de Fransen en de Spanjaarden in een hoofdrol. Christophe De Keyser deed het uitstekend, slaagde er in om mee te gaan met een select kopgroepje maar op het glooiende en technische parcours verbruikte hij daarbij wel wat energie die hem in het lopen nog een plaats koste. De Spanjaard Antonio Benito kwam hem in de slotfase nog voorbij in de strijd om de zesde plaats. Christophe werd zevende in 1u52’56. De winst was voor de Fransman Dorian Coninx in 1u50’00. Erwin Vanderplancke werd 17de, Jonathan Wayaffe 24ste en Belgisch kampioen Arthur De Jaegher eindigde als 38ste. Noah Servais werd gediskwalificeerd door het niet opvolgen van de richtlijnen van de officials voor de wedstrijd. De Belgische delegatie vocht de harde beslissing van de jury nog aan, maar die bleven bij hun standpunt. Arnaud Mengal stapte uit de wedstrijd met maagklachten tijdens het lopen.

Bij de juniores zagen we een sterke Joris Basslé en Jarno Cuypers in de top-15. Joris pakte de 13de plaats en Jarno werd 15de. Simon Folens en Tom Van Cappellen werden 26ste en 27ste. Antoine Vandebroek pakte de 44ste plaats en Thomas Guilmot finishte als 47ste. Bij de meisjes was Elise Tahay de beste Belgische. Zij werd 22ste. Hanne Peeters viel uit.

 

quarteira 2018