Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Club40Kona traint samen in de Gaume
Hawaii

Club40Kona traint samen in de Gaume

BelgianClub40Kona

Vorige week kon u hier op 3athlon.be kennismaken met de eerste atleten die deel uitmaken van de Belgian Club40Kona… Zeven triatleten, waarvan vijf boven de 40 en waarvan zes triatleten nog dit jaar in Kona aan de start willen staan, trainden anderhalve week geleden een eerste keer samen tijdens een gezellig weekend in La Presbytere in de regio van de Gaume. 3athlon.be was er bij… Een sfeerimpressie:

Het is zoeken naar La Presbytere. Het statige herenhuis in het centrum van Chiny was de oude pastoorswoning, maar centrum is een groot woord voor Chiny en we zijn een gemeente verder voor we beseffen dat we Chiny voorbij zijn. Bij onze tweede poging wacht Olivier Cardoen ons op. De triatleet van team-XCD is niet het enige bekende gezicht. Binnen in het schitterend gerenoveerde huis stoten we meteen op Jim De Sitter. Die ontpopt zich naast fotograaf ook tot cameraman en heeft alvast één ding gemeen met de triatleten. Ook hij trekt dit jaar opnieuw naar Kona voor de hoogmis van de triatlon, dit jaar voor de 40ste keer, vandaar Club40Kona… Wat dat betreft kon de locatie die Bruno Clerbout op de kop tikte, niet beter passen. In de oude pastoorswoning treffen we een aantal subtiele Rooms-katholieke verwijzingen aan. En aangezien wij vol respect elk jaar getuige zijn van de hoogmis van de triatlonsport in Hawaii, hangt er tijdens het hele weekend dan ook een beetje een sacrale sfeer.

Maar er wordt ook genoeg gelachen… en veel getraind. Triatlon, en zeker op de lange afstand, is nog altijd vooral een individuele sport. Het initiatief van Bruce en Jim kan dan ook meteen op heel wat bijval rekenen. Je samen voorbereiden op het WK Ironman, met groepstrainingen, lekker samen eten en vooral heel veel ervaringen delen… Het levert alvast een topsfeer op. Wij genieten vooral van de anecdotes van een ervaren rot als Jean Moureau, luisteren vol aandacht naar regerend age group wereldkampioen Guillaume Montoisy en hebben het met Olivier Cardoen over de after party in wat ooit Lulu’s was. Bruno Clerbout is een op en top gastheer en als Sam Gydé en Cai Lesaffer binnenkomen, wordt het meteen vijf grader warmer in de ijskoude omgeving van La Presbytere.

BelgianClub40kona bike training

Straks in Hawaii wacht de triatleten, die binnenkort nog meer gezelschap krijgen van onder andere Stefanie Adam, een temperatuur van rond de dertig graden. Het contrast vandaag kan niet groter zijn. Als wij toekomen is (bijna) iedereen terug van een pittig fietstochtje in de glooiende streek van de Gaume. Mooie slingerende wegen leidden hen langs haast uitgestorven dorpjes, of zo lijkt het toch. Geen hond die in het vriesweer en bij de flinterdunne sneeuw die valt, naar buiten wil. Tenzij onze triatleten, lekker warm ingepakt… Cai en Sam hebben nadien nog een fietstraining van drie uur op het programma staan en besluiten die binnen op de powertrainer af te werken. We kunnen hen geen ongelijk geven.

De rest trekt de loopschoenen aan… en muts… en handschoenen… Een klein duurloopje om alvast het metabolisme voor te bereiden op een door een plaatselijke cateraar voorbereide copieuze maaltijd (hoewel de pasta van Jim De Sitter ’s middags ook al zwaar de moeite was). Al duiken onze lopers eerst nog even graag de sauna in om weer op te warmen. Nadien volgen een hoop Hawaii verhalen, waarvan u er hier de komende tijd heel wat krijgt te lezen en te zien.

Sam Cai BelgianClub40Kona

Want samen met Jim hebben we ons in La Presbytere vooral zoet gehouden met een aantal diepte-interviews met deze gemotiveerde triatleten. Wij zijn er dan ook al van overtuigd dat de 40 jaar Ironman Hawaii in oktober 2018, zeker met onze Belgische triatleten, niet onopgemerkt zal voorbijgaan. En we blijven de #BelgianClub40Kona dan ook volgen de komende weken. Het tweede evenement staat ook al helemaal op de planning, in Geraardsbergen, maar daar leest u donderdagochtend alles over…

Overigens kwam in Le Presbytere ook Ring TV nog even langs voor een mooie reportage