Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ieper in nieuwe kleuren en met nieuwe naam: TDTI
Duathlon

Ieper in nieuwe kleuren en met nieuwe naam: TDTI

TDTI foto Sandman

Wie in de openingswedstrijden van het seizoen in Herderen, De Haan en Geluwe op zoek ging naar het typische wit-blauw van het Triatlon Team Ieper van de laatste jaren, heeft lang mogen zoeken… TTI steekt vanaf dit seizoen namelijk in een volledig nieuwe uitrusting en die kreeg naast nieuwe sponsors ook een volledig nieuwe kleurzetting mee, én een nieuwe naam: TDTI. “Omdat bij ons de focus niet alleen op triatlon maar ook op duatlon ligt,” zegt Filip Lanszweert.

Het is een opvallende naamswijziging. In tijden waarin het woord duatlon steeds meer verdwijnt, zelfs in de nieuwe naam van de federatie: Triatlon Vlaanderen, voegt Ieper deze net toe aan zijn clubnaam. Nu is TDTI van origine een club met veel duatlongeschiedenis, onder andere dankzij de jarenlange organisatie van Geluwe, afgelopen zondag nog de seizoensopener in België van de duatlons op de weg. 

“We hebben deze winter niet stilgezeten,” legt Filip Lanszweert uit. “Het team veranderde van naam en werd omgedoopt tot TDTI, waarbij de focus niet alleen op triatlon maar ook op duatlon wordt gelegd. Het was voor de club meteen ook een reden om een nieuw logo en een verfrissend nieuwe cluboutfit te ontwerpen. Ook binnen het bestuur werden een aantal veranderingen doorgevoerd. En om helemaal mee te zijn met de nieuwe trends start het Ieperse TDTI vanaf mei ook met Start2Triatlon. Het doel is om een aantal beginnende triatleten klaar te stomen voor het orgelpunt van het seizoen, de Sportics Triatlon Ieper op 16 september 2018,” aldus Filip.

Ook de website van de club kreeg een nieuw kleedje, check het op tdti.be

TDTI banner