Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frodeno wint duel met Sanders in 70.3 Oceanside
Nieuws

Frodeno wint duel met Sanders in 70.3 Oceanside

Frodeno Oceanside 2018

Het is een druk Ironman weekend, maar de meeste aandacht ging vooral zaterdag uit naar het rechtstreekse duel tussen Jan Frodeno en Lionel Sanders in de 70.3 Ironman van Oceanside De Duitser trok het laken naar zich toe met een snelle halve triatlon. Frodo won in 3u45’05 en zette Colonel Sanders op drie minuten. Rudy Von Berg werd knap vijfde en Niels Vande Casteele finishte als 4de age grouper.

Niels en Tom 3 en 5 bij M30

Geen Belgische profs in Oceanside maar wel een heel sterke age grouper. Niels Vande Casteele, al jaren woonachtig in de Verenigde Staten, viel ons vorig jaar al op met een top-30 notering bij de age groupers in het WK 70.3 Ironman. Hij werd toen eerste Belg en dat kunstje herhaalde hij zaterdag nog eens. Met een tijd van 4u22’19 werd hij 26ste overall, goed voor een derde plaats bij de M30. Tom De Bruyn werd in dezelfde age group knap vijfde.

Debuut van Talansky

Frodeno ging van start tot finish aan de leiding. Alleen Eric Lagerstrom kon zijn voeten houden in de 1900 meter zwemmen, maar die moest er al snel aan geloven in de 90 km fietsen. Opvallend: Andrew Talansky volgde in zijn debuut vlak achter Jesse Thomas op iets meer dan drie minuten van Frodo. Halfweg kwam Lionel Sanders opzetten, maar hij verloor uiteindelijk toch 2’30 op Frodeno. In de halve marathon liep Frodo verder uit. Hij won het rechtstreekse duel met Sanders in een tijd van 3u45’05. Lionel werd tweede in 3u48’58. Tim Reed werd derde, Eric Lagerstrom vierde en halve Belg Rudy Von Berg pakte de vijfde plaats. Andrew Talansky werd uiteindelijk 19de in 4u21’20. Hij kwam vooral nog te kort in de halve marathon (1u36’20) en zijn fietstijd hadden we ook iets scherper verwacht (2u13’51), maar al bij al een geslaagd debuut van de ex-wielrenner.

Bij de vrouwen kregen we een mooie zege van Anne Haug. Die was in 4u12’03 sneller dan Holly Lawrence en Sarah True.