Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mols en Licht kloppen Laurens in Geel
De start van de RBR Series in Geel in 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Duathlon

Mols en Licht kloppen Laurens in Geel

RBR Geel start mannen

Slechts twee Belgische duatlonteams namen het op tegen de Nederlandse toppers in de tweede manche van de Run Bike Run Series in Geel. Het werd een superspannende sprintduatlon met thuisploeg CDTG in een belangrijke rol. Glen Laurens zorgde uiteindelijk voor de enige Belgische podiumplaats maar dat was wel achter snellere lopers Wesley Mols en Dennis Licht. Ook bij de mannen veel spanning, met uiteindelijk slechts twee puntjes verschil tussen Trican Nijmegen en Hellas Utrecht.

Ook de mannen begonnen met een run van 2,5 km gevolgd door een fietsproef van 20 km op een kort, technisch parcours van vier rondjes, met enkele snedige bochtjes. Wij keken dan ook uit naar Daan De Groot, die twee weken eerder de Belgische seizoensopener won in Geluwe. “Wel in heel andere weersomstandigheden, op kasseien dan nog. Hier zal het een andere wedstrijd worden, met veel snelle fietsers, dus ik vrees dat een nieuwe overwinning lastig wordt. Maar we gaan er alles aan doen,” vertelde Daan voor de start. De Hellas Utrecht atleet hield woord en ging al snel in de aanval. Samen met Robert de Korte van EDOsports en Thomas Cremers van Trican pakte Daan een mooie voorsprong op de grote groep der favorieten.

RBR Geel podium mannen

De groep slaagde erin om toch samen te werken in de slotronde en het verschil tot een handvol seconden te beperken. En dus moest de laatste run van 5 km de beslissing brengen. Met 4 Trican-atleten voorin leek het pleit beslecht, maar halfweg de eerste run kwam Wesley Mols, als laatste van de kopgroep gewisseld, vooraan postvatten met Dennis Licht en Glen Laurens. De drie zouden strijden voor de zege maar achter hen kregen we nog een paar interessante positie wisselingen. Uiteindelijk bleek Wesley Mols de snelste loper. Hij was de enige die onder 16′ bleef (15’54) en pakte zijn allereerste run bike run zege in 55’02. Slechts 15 seconden later kwam Dennis Licht als tweede binnen. Ex-Belgisch kampioen Glen Laurens pakte de derde plaats in 55’24. Joep Staps liep nog knap naar de vierde plaats voor Coen Smiers, de eerste Hellas-atleet.

En dan werd het rekenen aan de finish. De 16de plaats van aanvaller Thomas Cremers gaf uiteindelijk de doorslag. Trican totaliseerde 25 punten en deed twee puntjes beter dan Hellas Utrecht. Ook voor plaats 3 en 4 was er een verschil van slechts 2 punten. Thuisploeg CDTG Geel kwam net te kort om het podium te halen waar de derde plaats voor Team Run2Day Arnhem was.

Uitslag Geel

Tussenstand na 2 manches

Sterke para-duatleet Jan Willem

In de recreatieve duatlon eerder op de dag pakte Bert Nietvelt de overwinning na een solo op de fiets. Bart Verkaemer was de snelste van de achtervolgers en werd tweede voor de verrassende Jeffrey Herrebaut. Lotte Claes was duidelijk de sterkste bij de vrouwen. Opvallende verschijning was Jolien Boonen die in haar duatlondebuut veel terrein verloor in het fietsen. De toploopster uit Kasterlee werd derde op een handvol seconden van Kaat Van Eynde. En dan was er nog de sterke prestatie van para-duatleet Jan-Willem Verhaegen. Hij finishte als 49ste van de 57 in een tijd van 1u19’44.