Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Primeur in RBR Series: twee winnaars bij de vrouwen
Duathlon

Primeur in RBR Series: twee winnaars bij de vrouwen

RBR Geel Start vrouwen

Voor het tweede jaar op rij streek de Nederlandse Run Bike Run Series in België neer. Aan de Lissenvijver in Geel waren het deze keer de Nederlanders die het laken naar zich toe trokken in deze Holland-België van de duatlonsport. Bij de vrouwen maakten topfavorietes Lesley Smit, Sophie Van Der Most en Jony Heerink de verwachtingen waren. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen veel spanning, met bij de ene wedstrijd een ex aequo winst in de ploegenranking en bij de andere waren er slechts twee puntjes verschil. Maar beginnen doen we met de vrouwen…

Smit, Van Der Most en Heerink etaleerden hun klasse. Na een snelle eerste run van 2,5 km gingen ze met drie in de aanval. Sophie zat daarbij in een zetel want in een achtervolgend trio bevonden zich haar EDOsports ploegmaten Marije Pieterse en Floor Van de Brand. In de slotronde van de 20 km fietsen (over 4 korte, technische rondjes) vloeiden de twee groepjes alsnog samen en met zes vrouwen begonnen we aan de slotrun van 5 km. In die laatste run werd het een tactisch spel en moest er veel gerekend worden én vooral stevig gelopen worden. Lesley Smit zette zich aan kop maar voelde de hele tijd de hete adem van Jony Heerink in de nek.

RBR Geel vrouwen start

“Ik heb inderdaad alles moeten geven in het lopen,” vertelt Smit. “Ik wist dat Jony, Sophie en ik de snelste loopsters waren, maar ook dat we qua niveau heel dicht tegen elkaar aanleunen. Jony bleef de hele tijd aanklampen op een paar meter dus ik kon geen enkel moment gas terugnemen. Maar ik ben wel zeer content om deze snelle wedstrijd te winnen,” aldus Lesley. Zij pakte in 1u02’15 de overwinning. Jony Heerink werd tweede en Sophie Van Der Most derde. Achter haar volgden haar twee EDOsports collega’s Pieterse en Van de Brand. Opdracht volbracht voor het team uit Maastricht, leek het, maar dat was buiten Deborah Wissink gerekend. Zij pakte plaats zes en aangezien bij de vrouwen de twee beste resultaten tellen voor de ploegenranking, totaliseerden TC Twente en EDOsports Maastricht allebei 7 punten.

Armand Van der Smissen werd erbij gehaald om de reglementen na te gaan voor deze primeur voor de Run Bike Run Series. En die reglementen zeggen dat er dan sprake is van een ex aequo zonder tie-breaker. En dus kregen we voor het eerst in de RBR Series twee winnaars: TC Twente en EDOsports. De derde plaats was voor Hellas Utrecht die twee puntjes beter deden dan RTC Brabant. Bij die laatste ploeg zat ook de enige Belgische duatlete. Kim Nulens pakte de achtste plaats. “De eerste run ging net iets te snel voor mij en dus rekende ik op het fietsen. Maar ik slaagde er net niet in om aansluiting te vinden in het achtervolgende groepje en in onze groep was de samenwerking ver te zoeken. Ik heb dan nog alles gegeven in de tweede run en ben toch tevreden met een achtste plaats voor eigen volk,” aldus de Limburgse.

Uitslag Vrouwen Geel

Tussenstand RBR Series na 2 manches