Brownlee wint in China, Tom De Malsche 2de

Alistair Brownlee Liuzhou 703

Voor Tom De Malsche moet bovenstaande titel zo wat het mooiste zijn wat hem als triatleet al overkomen is, na zijn knappe finish in Hawaii vorig jaar 🙂 We hebben het namelijk over de 70.3 Ironman van Liuzhou, die dankzij de de deelname van tweevooudig olympisch kampioen Alistair Brownlee veel internationale aandacht kreeg. En natuurlijk won Brownlee de wedstrijd, maar wij vonden de tweede plaats van Tom De Malsche bij de M45 ook zwaar de moeite. En bij de vrouwen kregen we een superspannende finish.

Tom De Malsche deed het in 2017 al uitstekend in Hawaii. Hij was de 27ste Belg aan de finish na 10u28’04. In China legde hij beslag op de 35ste plaats op meer dan 500 finishers. Met een eindtijd van 4u32’38 werd hij tweede bij de M45. Dat gebeurde op ruime afstand van winnaar Alistair Brownlee. Na een lange periode van inactiviteit door blessures is Alistair helemaal terug. de oudste van de Brownlee broers won vlot in 3u45’28. Op bijna vier minuten achterstand werd Craig Alexander tweede, toch ook niet van de minste. Sam Betten werd derde.

Bij de vrouwen was Agnieska Jerzyk de winnares. De Poolse haalde het na een spannend duel met Imogen Simmonds. Agnieska won in 4u19’13 en was welgeteld drie seconden sneller dan Imogen. Een minuut later kwam Sarah Piampiano als derde over de streep.

De enige andere Belgische triatleet aan de finish was Mario Delemarre. Hij werd 235ste in 5u56’10, goed voor de 17de plaats bij de M50.