Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft 4de en Goos 12de in halve triatlon Rome
Nieuws

Verstuyft 4de en Goos 12de in halve triatlon Rome

Sofie Goos CHallenge Roma 2018

Met de Challenge Roma is eindelijk het Europese Challenge seizoen begonnen. In de buurt van Rome zagen we twee sterke Belgische triatletes bezig op de halve triatlon. Zowel voor Sofie Goos als Katrien Verstuyft was het de eerste wedstrijd na een lang trainingsblok. Sofie maakte in Calpe nog twee triatlonstages mee bij Vuelta Turistica en ook Verstuyft trok naar het buitenland voor een intensieve stage. Het leverde onze twee landgenotes meteen succes op. Katrien werd knap vierde en Sofie pakte de 12de plaats in een sterkbezette wedstrijd. 

Bij de vrouwen was Sarah Lewis outstanding. De Britse triatlete deelde haar wedstrijd perfect in en won vlot in 3u46’48. Meer dan vier minuten later kwam Alice Hector als tweede binnen. De Italiaanse Marta Bernardi werd derde in 3u52’47. Daarmee bleef ze net iets meer dan een minuut voor op eerste Belgische Katrien Verstuyft. De tweevoudig olympische triatlete werd vierde in 3u53’53. Daarmee klopte ze toch knap de Nederlandse topper Yvonne Van Vlerken die vijfde werd in 3u55’16. Nog knap was de tiende plaats voor de jonge Duitse triatlete Laura Zimmerman. Twee plaatsen verderop kwam Sofie Goos als 12de over de streep na 4u05’56. Ook Hawaii-finisher Karen Steurs was van de partij in Rome. Zij werd 22ste in 4u19’58.

Van Cleven 15de

Adam Bowden, tegenwoordig uitkomend voor Italië, won bij de mannen in 3u22’03. Pablo Gonzales en Verdejo Inaki werden verrassend twee en drie voor Ivan Kalashnikov en Patrick Dirksmeier. Michael Van Cleven, vorige week nog winnaar van de 111 triatlon van Porto Colom, was de beste Belg op de 15de plaats in 3u32’20. Vlak voor hem finishten Nederlanders Martijn Dekker, van het Belgisch internationale Itzu Tri Team, als 12de en Milan Brons van Team4Talent werd 14de. Mark Oude Bennink pakte de 18de plaats. Joeri Van Houtem was de tweede Belg op de 52ste plaats, goed voor een 4de plek in zijn age group.