Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen 6de tussen wereldtop in Xterra Malta
Nieuws

Geert Lauryssen 6de tussen wereldtop in Xterra Malta

Geert Lauryssen Xterra Malta 2018

Wat een prestatie van Geert Lauryssen! In de eerste Europese Xterra triatlon van het seizoen in Malta streed Geert lang mee voor een top-5 plaats. De triatleet van het Cecemel Sportoase 185 team liep in de slotfase nog een stukje verkeerd en verloor daardoor nipt een vijfde plaats. Maar als je vooral kijkt naar de internationale toppers voor hem, dan is de prestatie des te indrukwekkender. Roger Serrano pakte de overwinning in Malta.

Geert moest na een woelig zwemnummer wat tijd goedmaken, maar met de beste tijd op de mountainbike kwam hij de top-8 binnen. Roger Serrano haalde het in 2u2’22 na een spannende strijd met een nog sterk opzettende Victor Del Corral. Die wisselde net voor Lauryssen en had dan nog een sterke loopproef in de benen. Uiteindelijk was het verschil zes seconden. Max Sasserath werd derde. Francois Carloni pakte de vierde plaats. Maxim Chané pakte de vijfde plaats met slechts vijf seconden voor op Geert Lauryssen. Die werd zesde in 2u25’25.

“Een mooie zesde plaats in de Xterra Malta,” vertelde Geert, “Spijtig genoeg ben ik even verkeerd gelopen wat me uiteindelijk een viijfe plaats kost en het bijhorende prijzengeld, maar de snelste fietstijd is een mooie troost,” aldus Geert.

Van Daele 20ste

Tim Van Daele was de tweede Belg op de 20ste plaats. “Na een minder zwemnummer heb ik wat plaatsen kunnen opschuiven tijdens het mountainbiken,” vertelt Tim. “In het lopen heb ik niet geforceerd, aangezien ik mijn voet twee dagen geleden serieus omsloeg. De laatste 500 meter heb ik toch nog even versneld. Uiteindelijk ben ik 20ste geworden. Nu de enkel laten rusten en volgende week opnieuw wedstrijd,” aldus Tim.

Ine Couckuyt Malta xterra 2018

Brigitta Poor won in 2u42’29 de strijd bij de dames voor Carine Wasle en Helena Erbenova. Opvallend was de 9de plaats voor Ine Couckuyt bij de vrouwen pro’s. Zij deed 3u06’50 over de Xterra Malta. Ine kreeg een lekke band tijdens het mountainbiken, had gelukkig een repairset mee en slaagde er in om opnieuw van start te gaan, maar ze verloor wel kostbare tijd. De Nederlandse Maud Golsteyn werd vijfde bij de pro’s.

Haar partner Lars Van der Eerden pakte als 7de age grouper overall de overwinning bij de M40. Belgisch triatleet Robbe Janssens vierde zijn verjaardag met een 20ste plaats bij de age groupers, goed voor zilver bij de M20. Don Jorno Van Der Veken werd 23ste en 6de bij de M30. Claire Avril was de derde niet prof bij de vrouwen en pakte de overwinning bij de F25. 

Uitslagen Xterra Malta