Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Der Stel wint Melilla, Belgen niet mee
Marco Van Der Stel op het podium in Melilla (foto: 3athlon.be/Matthias Verstraelen)
Nieuws

Van Der Stel wint Melilla, Belgen niet mee

 

Marco Van Der Stel op het podium in Melilla (foto: 3athlon.be/Matthias Verstraelen)
Marco Van Der Stel op het podium in Melilla (foto: 3athlon.be/Matthias Verstraelen)

Na Gran Canaria en Quarteira was Melilla de derde klassieker van het ETU Europabeker seizoen. Dit keer was het succes volledig aan Nederlandse zijde met een sterke Marco Van Der Stel die oververdiend de overwinning pakte. Marco was dé stuwende kracht achter de kopgroep van zes en zorgde er mee voor dat ondanks een klein verschil in de eerste twee ronden de kopgroep toch voorop bleef. In het lopen rekende hij af met de Fransman Tom Richard. De Belgen zaten in de achtervolgende groep en slaagden er niet in om terug te keren. Gelukkig zorgden de juniores nog voor goeie resultaten.

Met de zevende plaats van Elise Tahay en de vijfde plaats van Tom Van Capellen hadden de Belgen het weekend goed ingezet. Simon Folens werd 12de, Thomas Guilmot 15de, Rik Malcorps 18de en Antoine Vandebroek 27ste. Mika Vekemans viel uit met pech. Op zondag werd het voor de Belgen een stuk minder. Hanne De Vet startte door ziekte niet in Melilla en bijgevolg stonden er geen Belgische vrouwen aan de start. De Belgisch-Nederlandse Kirsten Nuyes viel uit en haalde de finish niet.

En dus was het uitkijken naar de mannen. De Belgische supporters verwachtten veel van Peter Denteneer, maar hij moest een groepje laten gaan in het zwemmen. Vier koplopers kwamen met kleine voorsprong in T1. Marco Van Der Stel ging er meteen hard tegenaan. Uit de achtergrond kwamen nog twee atleten aansluiten en met een groepje van zes reden ze ronde per ronde verder weg van een grote groep achtervolgers. In het lopen ging de Fransman Tom Richard aan de leiding, maar die slaagde er niet in om Van Der Stel van zich af te gooien. Marco bleef sterk lopen en ging op en over de Fransman in de slotfase. Winst dus voor Van Der Stel, voor Richard en …

Eerste Belg was Peter Denteneer. Die pakte de 23ste plaats, vlak voor Menno Koolhaas die 25ste werd. Noah Servais werd 33ste en Arnaud Mengal 56ste.

Melilla 2018