Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Meteen slot voor Kona gepakt” – Tom De Malsche in China
Nieuws

“Meteen slot voor Kona gepakt” – Tom De Malsche in China

Tom De Malsche China 2018

Tom De Malsche zette een topprestatie neer dit weekend in de 70.3 Ironman van Liuzhou. Hij werd tweede bij de M45. In andere wedstrijden wordt dan vooral uitgekeken naar een ticket voor het WK 70.3 in Zuid-Afrika, maar in China waren er ook 25 slots voor Kona. Tom twijfelde niet, al was het plan anders. “Ik wilde me graag nog eens proberen te kwalificeren voor Kona. Het plan was om dat in de Ironman van Lake Placid te doen deze zomer…”

“Maar ik heb nu al mijn Kona-ticket kunnen behalen in Liuzhou,” vertelt Tom. “Er waren 25 slots voor Kona en 50 voor Zuid Afrika 70.3. Ik heb het tweede slot van mijn age group kunnen nemen voor Kona. En dat betekent dat ik voor de derde keer op rij naar het WK Ironman mag in Hawaii… De triatlongoden zijn me gunstig gestemd de laatste jaren. Al denk ik dat een groot aandeel van coach Luc Van Lierde komt. Ik train nu vijf jaar bij hem.

In de bar met Alistair

“In 1 artikel genoemd worden met Alistair is wel erg veel eer,” lacht Tom, “maar we hebben dan ook wel dikwijls samen in de bar gezeten van ons hotel voor de wedstrijd, samen met mijn maat Mario Delemarre. Alistair is heel relax en drinkt blijkbaar af en toe eens graag een glas rode wijn. Het is overigens niet te geloven hoe modern de infrastructuur hier is in Liuzhou. Zwemmen in een propere rivier, fietsen op glad asfalt en lopen langs de rivier… Een prima organisatie. Alleen Facebook werkt hier niet goed…” aldus Tom De Malsche, die we met veel plezier terugzien in oktober in Kona.