Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lake CX218
Gear

Lake CX218

De rit met Sofie (7)

Lake Cycling legt z’n focus op de voet van de fietsliefhebber en daar kan je niet naast kijken. Een breed gamma en modellen en kleuren. Wij hielden het simpel en kozen voor de witte uitvoering van de CX218 serie.

Oog voor detail

Lake Cycling legt z’n volle focus op fietsschoenen en dus verliezen ze geen enkel detail uit het oog. Op ieder model is het logo duidelijk aanwezig maar overheersen doet het niet. Ook plezant is de zwarte velcro die de witte kleur wat doorbreekt. Misschien toch een tip om hierin ook een volledig witte variant te voorzien. Fietsers en maagdelijk wit: het is en blijft veelal een geslaagd huwelijk.

Sofie Goos (63)

Passen maar

Net zoals bij vele andere schoenen zijn we van mening dat je hier best niet te klein gaat in pasmodel. Langdurig sporten betekent zweten maar ook een lichte zwelling van de voeten. Als de schoen net goed genoeg zit bij het passen zou dit wel eens kunnen tegenvallen na een aantal uren op de fiets. Een maat groter dan je normale schoenmaat is dan ook bij Lake geen uitzonderlijke zaak. Het eerste wat wel meteen opvalt is dat deze schoenen ietwat breder uitvallen dan vele andere (Italiaanse) modellen. Indien je in het verleden wat last had van een knellend gevoel langs de zijkant van de voet kan dit wel eens de perfecte oplossing zijn.

Sluiting

De ‘BOA’ sluiting is niet meer weg te slaan uit de fietsschoenindustrie en ook Lake kan hierin uiteraard niet achterblijven. De CX218 is een van de goedkopere modellen binnen het Lake gamma dat beschikt over een enkelvoudige BOA-sluiting. De Velcro onderaan is in onze ogen niet meer dan een prettige afwerking want het aanspannen van de BOA doet het nodige werk.

De rit met Sofie (9)

Praktijk

De essentie van deze schoen blijft uiteraard het rijcomfort. We kiezen voor een rit van meer dan drie uur in het gebergte. Meteen worden de schoenen dus uitvoerig gewikt en gewogen. Naarmate de uren en de hoogtemeters de lucht ingaan komen de eerste pijntjes in de kuiten naar boven maar de voeten blijven hiervan helemaal gespaard. Het moet gezegd zijn: deze schoenen zitten gewoon lekker. Terwijl er vroeger naarmate de tijd wat last werd ondervonden van lichte wrijving bij sommige modellen blijft deze nu helemaal achterwege. De ietwat bredere pasvorm voelde eerst wat onwennig bij het stappen maar eenmaal op de fiets is dit volledig vergeten.

Slijtage

Hier kunnen we nog niet diep op ingaan want na twee maand deze schoen te dragen zou het jammer zijn moesten we hier uitgebreid over uitweiden. Deze schoen is volledig leer getrokken wat dit toch wel een stijlvolle look geeft. Maar ook de top is volledig uit leer en zonder een laag bescherming hierover zijn we toch benieuwd hoelang deze schoen enige merkbare schade/krassen zal verborgen houden.

De rit met Sofie (6)

Ons verdict

Lake Cycling noemt zichzelf een specialist als het op fietsschoenen aankomt. In onze ogen mogen ze zich deze naam zeker toe-eigenen. Een heerlijke schoen die er ook nog een enorm stijlvol uitziet. Dit model is er voor €199 en dat is knap. Voor dit geld koop je een schoen met Carbon zool en voorzien van BOA-sluiting. Een mooie aankoop.

 

Meer info of andere modellen van Lake Cycling kan je bekomen bij TS-Bikes in Liedekerke waar een breed gamma ter beschikking staat.