Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
LTTD doorbreekt hegemonie
LTTD-Oilservice vieren de titel in Doornik in 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

LTTD doorbreekt hegemonie

BK Doornik 2018 (7)

LTTD kroonde zich voor het eerst in hun bestaan tot Belgisch Kampioen Ploegentriathlon. In een spannend slot namen ze volop de macht en waren daarmee de verdiende winnaar. Atriac (wie anders) en thuisclub Trigt flankeerden hen op het podium

Dat er met LTTD rekening moest gehouden worden, daar mocht geen twijfel over bestaan. Met Tom Mets nieuw in de rangen beschikten ze over een man met heel wat ervaring die al meerdere malen (met Atriac) de titel op z’n naam schreef. Maar grote favorieten waren toch Trigt en KTT-Zamaro-Willier die zelf luidop droomden van de Belgische titel.  Natuurlijk waren er ook vaste waarden SMO-specialized en Atriac (7 x kampioen op 10 edities) waar je altijd rekening moet met houden.

BK Doornik 2018 (5)

KTT kwam als snelste uit het water en zette die lijn meteen door op de fiets. De jongeren uit de Kempen waren duidelijk gebrand op een Belgische titel en gingen volop de strijd aan. Dichtste belager was LTTD die na het zwemonderdeel de kloof beperkt hielden tot 25 seconden op de fiets. Atriac, SMO en Trigt bleven binnen de minuut maar leken onderling te moeten strijden om de derde en laatste podiumplaats.

Toch bewees het verleden dat er in de afsluitende run nog veel kan gebeuren en dit jaar werd dit niet anders. Na de eerste ronde (2,5km) waren de rollen tussen LTTD en KTT omgedraaid: LTTD aan de leiding, KTT in de achtervolging. Na de passage van KTT werd het zelf nog de vraag of de jonge mannen nog wel het podium zouden halen want hun vijfde man zag er niet meer zo goed uit en Trigt en Atriac kwamen duidelijk opzetten. De kempenaars konden de schade enigszins nog beperken maar moesten toch  Trigt (3de) en Atriac (2de) voor zich dulden en zagen zo het podium aan zich voorbij gaan. SMO-Specialized konden ze nog afhouden waardoor de Meetjeslanders eindigen op een 5de plaats. LTTD bleef verder gaan op hun elan en met de snelste looptijd kon het feest bij de troepen uit Deinze losbarsten.

BK Doornik 2018 (8)