Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Charlotte domineert, Pamphiel maakt indruk in Veurne
Charlotte Deldaele wint in Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Charlotte domineert, Pamphiel maakt indruk in Veurne

Charlotte Deldaele wint in Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Charlotte Deldaele wint in Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

De allereerste Argenta Sporkin kwarttriatlon van Veurne had zondag alle ingrediënten om uit te groeien tot een klassieker. Met Pamphiel Pareyn, te midden een heel sterk deelnemersveld, en Charlotte Deldaele kregen we twee verdiende winnaars. De wedstrijd finishte op de Grote Markt in Veurne te midden een grote massa toeschouwers, die genoten van de openingstriatlon van het individuele zomerseizoen.

Dat LTTD-Oilservice afgelopen dinsdag de nationale titel pakte tijdens het BK ploegentriatlon was geen toeval. Met Louis Naeyaert op twee, Arne Devliegher op vier en sterkste loper Sybren Baelde op vijf was de Oilservice ploeg ook in Veurne collectief sterk. Maar dat was buiten een supersterke Pamphiel Pareyn gerekend.

Pamphiel Pareyn van start fot finish in Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Pamphiel Pareyn van start fot finish in Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

De 3MD-triatleet ging drie jaar naar school in Veurne en op bekend terrein ging hij van start tot finish aan de leiding. Na een voor hem zoals altijd sterke zwemproef bleef hij ook op het pittige fietsparcours aan de leiding. Hoewel de wind in het nadeel stond onder de profwielrenners bekende De Moeren, bleef Pamphiel alleen op kop vechten tegen een groepje van vier achtervolgers. Met 1’40 begon hij aan de afsluitende 11 km lopen.

“Op bekend terrein”

Omar Brons, Ruben Geys en ploeggenoten Louis Nayaert en Arne Devliegher slaagden er niet in om het gat kleiner te maken. Ook in het lopen bleef Pamphiel de koppositie vlot houden. “Al had ik een klein dipje bij het ingaan van de slotronde, maar de supporters hielpen me erdoor en ik bevond me dan ook nog eens op bekend terrein. En voor mij was het niet alleen genieten van mijn eigen prestatie, maar ook mijn vriendin deed het uitstekend. Ik heb een goeie winter doorgemaakt. Ik train mezelf nog altijd en dat werpt blijkbaar zijn vruchten af,” aldus Pamphiel die de grootste overwinning uit zijn carriere verwezenlijkte. Want als je kijkt naar de top-30 van deze wedstrijd, dan zie je een hoop toppers opduiken. Louis Nayaert liep naar plaats twee voor Ruben Geys en Arne Devliegher. Sybren Baelde realiseerde de beste looptijd en kwam nog terug naar plaats 5. Hannes Cool werd 6de voor de snelle Nederlander Omar Brons. 

Naeyaert, Pareyn en Geys, de top-3 van Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Naeyaert, Pareyn en Geys, de top-3 van Veurne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Deldaele ook van start tot finish

Bij de vrouwen stond er geen maat op Charlotte Deldaele. Die had na het fietsen ruim vier minuten voorsprong en ging op hetzelfde elan door in het lopen. Na haar podiumplaats in het BK ploegentriatlon met EFC-ITC werd het deze keer een oververdiende overwinning. Frauke Timmerman, partner van winnaar Pamphiel Pareyn werd knap tweede als best of the rest. Lies Vermont streed lang om de derde plaats maar het was uiteindelijk Jolien Vandemoortele die het brons pakte.

“Ik had eigenlijk weinig last van de beentjes na de podiumplaats in Doornik van de week in het BK ploegen,” vertelde Charlotte. “Alles zat goed en de hele tijd zag ik veel supporters langs het parcours. Op deze manier is het fantastisch om met zoveel volk een mooie wedstrijd te winnen. Een pluim aan de organisatie,” aldus Charlotte.

Timmerman, Deldaele en Vandemoortele, top-3 bij de vrouwen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Timmerman, Deldaele en Vandemoortele, top-3 bij de vrouwen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

De Argenta Sporkin triatlon van Veurne kreeg dankzij Sandman Events een ruime podiumceremonie waarbij per vijf jaar een leeftijdscategorie in de bloemetjes werd gezet, ook iets wat werd gesmaakt door de deelnemers. Bij de paratriatleten vonden wij alvast de zege van Ward D’Hulster fantastisch.

Veurne heeft effectief alles in zich om uit te groeien tot een klassieker. We zagen alleen maar tevreden triatleten en heel veel supporters. En een finish op een Grote Markt blijkt eens te meer een meerwaarde voor een toptriatlon. Dat kon ook onze 3athlon.be Sportoase atleet Gert-Jan D’haene onderstrepen. Hij finishte als 45ste overall en 32ste elite op zijn gloednieuwe Ridley Dean…