Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanhoenacker breekt 3 records in IM Australia
Nieuws

Vanhoenacker breekt 3 records in IM Australia

Marino Vanhoenacker heeft zondag maar liefst drie records gebroken. Hij won de Ironman Australia in een nieuw race record. Maar de volledige triatlon in Port Macquarie was ook de 17de Ironman overwinning uit de carriere van de 41-jarige toptriatleet. Daarmee wordt hij de eerste triatleet ter wereld die op elk continent een Ironman gewonnen heeft.

Bink pakte in 8u14’37 zijn 17de zege in het Ironman-circuit. Hij zette Luke McKenzie op 3’32. Mark Bowstead kwam op 11’47 als derde binnen. Die kwam als leider van de fiets met anderhalve minuut voorsprong op Vanhoenacker, maar in het eerste deel van de marathon ging Bink op en over Bowstead. Die verloor gaandeweg meer terrein, maar het was McKenzie die plots nog kwam opzetten en het verschil bij het ingaan van de laatste tien kilometer terugbracht tot twee minuten. Toen versnelde ook Vanhoenacker opnieuw. Met een marathontijd van 2u54’12 pakte de Belg het parcours record en nam hij revanche voor zijn tweede plaats in Melbourne in 2013. 

Stephane Vander Bruggen, de Belgische topatleet bij de age groupers die al jaren in Australië woont en werkt, deed het ook uitstekend. Hij werd zevende age grouper overall en pakte in 9u17’16 de tweede plaats bij de M40. Hij werd geklopt door de age group winnaar Benjamin Bell. De Australiër zette een verschroeiende 8u58’31 neer…

Nederlandse meteen naar 4de plaats

Nog opvallend was de Nederlandse Els Visser die haar debuut maakte bij de pro’s. Na haar Ironmandebuut als age grouper in Zurich vorig jaar, besloot de intussen in Australië wonende triatlete om prof te worden. In de Ironman Australië streed ze de hele tijd om een podiumplaats maar halfweg de marathon kreeg ze het zwaar om hetzelfde tempo vast te houden. Uiteindelijk pakte ze een knappe vierde plaats in 9u56’32. Laura Siddall won de Ironman Australia in 9u05’59 voor Melanie Burke en Kelsey Withrow.

Het verhaal van Els Visser leest als een sprookje, met een verleden in obstacle course running, het overleven van een scheepsramp door 7 uur te zwemmen en het zich vervolgens omturnen tot prof-triatlete. Een uitgebreid verhaal over Els kan u hier lezen bij Transition.nl.