Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn 6de op EK duatlon in Vejle
Duathlon

Seppe Odeyn 6de op EK duatlon in Vejle

Seppe Odeyn Koen Lintermans Vejle

In Denemarken is Seppe Odeyn zesde geworden op het Europees kampioenschap duatlon long distance in Vejle. Een week na de Ironman Texas maakte hij deel uit van een kopgroep van zeven duatleten. Daaruit ontsnapte de thuisatleet Soren Bystrup. Die stormde naar de titel. “In het tweede lopen was het een beetje op bij mij,” vertelde Seppe.

“In de eerste run moest ik de snelle lopers laten gaan,” legt Seppe uit. “Maar in het fietsen kwamen we met zeven atleten vooraan samen. Niemand slaagde er in om weg te geraken, tot Soren Bystrup in de aanval ging. Ik bleef in de groep zitten en zag nog de Nederlander Daan De Groot terugkomen. Die ging nog alleen op zoek naar Bystrup en hij slaagde er zelfs in om aan te sluiten bij de Deen. Maar in het lopen moest Daan zijn meerdere erkennen in Bystrup. Ikzelf had niet meer de benen om in het tweede lopen nog op te schuiven en ben uiteindelijk tevreden met de zesde plaats. Want een week na de Ironman Texas was dit niet mijn beste idee ooit,” aldus vice-wereldkampioen Odeyn. Jan Petralia startte als tweede Belgische pro, maar hij had te veel last van zijn valpartij vorige week en stapte voortijdig uit.

Soren Bystrup won voor eigen volk in 2u43’05. Felix Kohler kwam in het lopen nog dichtbij en werd tweede in 2u43’19. De Deen Simon Jorn Hansen werd verrassend derde. Seppe Odeyn was zesde in 2u46’00. Vlak voor hem werd Nederlander Daan De Groot vijfde in 2u44’57.

Bij de vrouwen zagen we ook een sterke Nederlandse. Favoriete Miriam Van Reijen liet net zoals vorige week in Alsdorf de Powerman aan zich voorbij gaan. Maar Marina Van Dijk zorgde nu voor Nederlands succes met een knappe derde plaats. Na het eerste lopen moest ze in achtervolging en met een sterk fietsnummer keerde ze terug naar een podiumplaats. De sterke Oostenrijkse Sandrina Iles pakte de Europese titel in 3u03’24. De Zwitserse Melanie Maurer werd tweede en Marina Van Dijk pakte in 3u09’17 brons. 

De Belgische age groupers

Ook op age group vlak zagen we sterke Belgische prestaties. Wim De Coene schoot de hoofdvogel af met een gouden medaille bij de M40. Koen Lintermans pakte zilver bij de M35, in dezelfde categorie werd Bert Wouters 5de. En Jonas Vandevyvere werd vierde bij de M25. Ook Chris Bessemans pakte een vierde plaats bij de M30. Jan Cappaert werd 6de bij de M55. Ook bij de Nederlanders zagen we een aantal sterke prestaties. Daan Schouten pakte de winst bij de M20. Ook voor Elly Visser was er goud. Zij won de F60 categorie.