Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pech voor Hernaert, Jurgens 14de in ATU triatlon Tunesië
Hernaert en Jurgens samen in de kopgroep in Tunesie (foto: Emilio Hernaert)
Nieuws

Pech voor Hernaert, Jurgens 14de in ATU triatlon Tunesië

Hernaert en Jurgens samen in de kopgroep in Tunesie (foto: Emilio Hernaert)
Hernaert en Jurgens samen in de kopgroep in Tunesie (foto: Emilio Hernaert)

Thomas Jurgens is dit weekend 14de geworden in de sprinttriatlon van Hammamet in Tunesië. Daarmee was hij de beste Belg, want Antonio Hernaert moest al vroeg de wedstrijd verlaten na een lekke band. Hernaert zat op dat moment helemaal voorin en er zat dus een topprestatie in. Emannuel Lejeune kwam terug uit de achtergrond en liep met een sterke 5 km naar de 21ste plaats…

Antonio supportert voor Thomas in Tunesie (foto: Emilio Hernaert)
Antonio supportert voor Thomas in Tunesie (foto: Emilio Hernaert)

“Ik had een goed zwemnummer,” vertelt Antonio. “Na een tweetal kilometer fietsen had ik de kop van de wedstrijd te pakken en ging ik vlot mee met de kopgroep. Helaas reed ik na 7 km lek en dat was meteen einde wedstrijd. Een flinke ontgoocheling,” aldus de LTTD-atleet.

Thomas Jurgens knokt voor een goeie positie (foto: Emilio Hernaert)
Thomas Jurgens knokt voor een goeie positie (foto: Emilio Hernaert)

Thomas Jurgens pakte de veertiende plaats en Emmanuel Lejeune werd 21ste. Hij kwam na het zwemmen terecht in een derde groepje die in de slotfase nog aansloten bij een grotere groep. Met een snelle 5 km maakte hij nog een aantal plaatsen goed. De uitslag is nog niet beschikbaar van deze ATU-wedstrijd (de Afrikaanse Continental Cup) omdat Jurgens onterecht niet opgenomen was in de uitslag. Dat wordt blijkbaar nog rechtgezet. 

Thomas Jurgens loopt naar de 14de plaats (foto: Emilio Hernaert)
Thomas Jurgens loopt naar de 14de plaats (foto: Emilio Hernaert)