Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel: “Blij met olympische punten”
Claire Michel op weg naar top-5 in Yokohama (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Claire Michel: “Blij met olympische punten”

Claire Michel op weg naar top-5 in Yokohama (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Claire Michel op weg naar top-5 in Yokohama (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Met haar vijfde plaats in Yokohama zaterdag zette Claire Michel haar beste WTS-prestatie ooit neer. Wij kregen de Brusselse triatlete in Japan te pakken voor een reactie op haar wedstrijd, waar ze de derde snelste looptijd van het hele pak neerzette. “Ik heb het lopen progressief ingezet om te vermijden dat het weer op een sprint finish uit zou draaien…”

Claire werd vijfde in Japan, achter Duffy, Zaferes, Stanford en Gentle. Niet de minste dames die voor haar finishten. Ze mocht dan ook terecht blij zijn. “Over het algemeen ben ik inderdaad erg blij met mijn prestatie. Voor de wedstrijd had ik het niet verwacht. Ik voelde me erg plat en moe de laatste dagen voor de race. Ik veronderstel dat het goed om te onthouden is dat gevoelens niet altijd de uitkomst dicteren… 

Sprintfinish vermijden

Mijn zwemmen was niet super, maar ik werkte een snelle wissel af en daarna was het werken geblazen in de eerste twee rondes op de fiets om in de grote groep te geraken. Ik was blij dat ik kon aansluiten. Zo kon ik mijn benen sparen voor het lopen. Eens op het loopparcours heb ik progressief de snelheid opgebouwd in elke loopronde. Ik wou voorkomen dat het weer op een sprintfinish zou uitdraaien (Claire werd twee weken geleden in Bermuda laatste van een groepje van vijf dat sprintte om de 9de plaats – redactie) en dus versnelde ik opnieuw in de laatste 2 km. Toen slaagde ik er in om een gat te slaan met de rest, maar helaas kon ik Gentle niet meer bedreigen voor de 4de plaats. Desondanks ben ik zeer tevreden met een top-5 en vooral ook al zeer goeie olympische punten die ik nu op zak steek,” aldus Claire.