Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en De Vries domineren 111 Bilzen
Nieuws

Heemeryck en De Vries domineren 111 Bilzen

Pieter Heemeryck Bilzen 2018
Pieter Heemeryck heerst in Bilzen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

In de iLumen 111 van Bilzen was er weinig tot geen spanning te beleven voorin. Pieter Heemeryck en Sarissa De Vries waren een klasse te sterk voor de tegenstand en zetten de concurrentie op heel wat minuten. Voor Heemeryck de perfecte voorbereiding op The Championship, voor Sarissa was het zelfs de eerste wedstrijd van het seizoen.

Sarissa: “Roth onder de 9 uur”

Sarissa De Vries wint Bilzen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Sarissa De Vries wint Bilzen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Sarissa De Vries richt dit seizoen haar pijlen op de Challenge Roth. “Ik hoop in de Challenge van Roth onder de 9 uur te duiken”, vertelde Sarissa. De titelverdedigster in Bilzen had een goeie dag. “Zowel het zwemmen, als het fietsen en het lopen gingen goed. Het stond allemaal in het teken van de voorbereiding op Roth. Ik wou vooral eens kijken hoe de conditie is en dat viel me best mee in mijn eerste wedstrijd van het seizoen,” aldus Sarissa, die dit jaar Ironman Maastricht links laat liggen. Ze kwam na het zwemmen als leidster uit het water en bouwde in de 100 km fietsen een stevige voorsprong uit.

Na 3’35 aan het einde van de eerste ronde, over 5′ na de tweede ronde en meer dan 9′ bij de laatste wissel. En dat was dan nog op Stefanie Adam, de enige die nog enigszins in het vaarwater van De Vries kon komen. Adam stond ook voor het eerst aan de start van een triatlon dit seizoen, maar het liep nog niet helemaal naar verwachting. Ze werd niettemin knap tweede op ruime achterstand van De Vries. Ook de derde plaats ging naar Nederland. Deborah Schoutte bleek de beste van de rest. Anne Zijderveld werd vierde en Danielle Riem vijfde.

Stefanie Adam in Bilzen (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Stefanie Adam in Bilzen (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)

Bij de mannen stond er geen maat op Pieter Heemeryck. Die ging al heel snel alleen aan de leiding in het fietsen en de rest werd uiteindelijk ook op meer dan 9 minuten gezet. In de achtervolging viel Adam Lambrechts weg na een valpartij, maar zijn plaats werd ingenomen door een sterke Vincent Van De Walle. De Nederlander Steff Overmars knapte het leeuwendeel van het kopwerk op bij de vijf achtervolgers, samen met Bram Van Der Plas. Tom Mets en  de derde 3MD’ers Simon Van Langenhove maakte ook deel uit van de groep. Achter hen vonden we een trio met Neal Van Vaerenbergh en Lucky Berlage. Lucky reed twee keer lek en viel uit de top-10 maar finishte op karakter. Neal had twee keer een lekke band maar kwam uit de achtergrond nog terug gelopen naar een knappe zesde plaats. Het podium had er zeker ingezeten zonder lekke banden.

Pieter Heemeryck (foto 3athlon.be/Hans Cleemput)
Pieter Heemeryck (foto 3athlon.be/Hans Cleemput)

Heemeryck: “Me aan mijn wattages gehouden”

Pieter Heemeryck won vlot met ruime voorsprong op Tom Mets en Vincent Van De Walle. Overmars werd vierde en Bram Van Der Plas wist nog net de vijfde plaats te behouden voor een opzetten Van Vaerenbergh. 

“Dit was een meer dan geslaagde test voor Samorin”, vertelde Pieter Heemeryck. “In The Championship is het ook een biljartvlak parcours en dus was deze 100 km fietsen een goede test voor de 90 km in Slovakije. Daar is de tegenstand nog wat groter, maar het gevoel was vandaag goed. Mijn conditie is top. Ik heb altijd mijn vooropgestelde wattages kunnen rijden op de fiets. En ook in het lopen probeerde ik het tempo nog hoog te houden met het zicht op Samorin. Dat het verschil zo groot was, tja, dat vond ik zelf ook verrassend,” aldus Pieter.