Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krug op herhaling in Geel, Deldaele 2de week op rij
Nieuws

Krug op herhaling in Geel, Deldaele 2de week op rij

Charlotte Deldaele podium Geel

Charlotte Deldaele verkeert in een bloedvorm. Dat bewees ze zondag in Geel door er de kwarttriatlon te winnen. Een week na Veurne was het meteen haar tweede seizoenszege en ditmaal wel met enkele andere kleppers zoals Joke Coysman aan de start. Bij de mannen verdedigde Alexis Krug zijn overwinning van vorig jaar met verve.

Alexis kwam samen met Kjel De Hertog als eerste uit het water, kort gevolgd door Dries Matthys. De twee leiders gingen hard door op de fiets en pakten een minuut voorsprong op Matthys. Alexis en Kjel wisselden als eersten voor de 10 km lopen. Daarin moest Kjel al snel zijn Atriac-medevluchter laten gaan. Krug won overtuigend in Geel voor Dries Matthys, die zijn snelle loopbenen toonde. Ook Thomas De Vleeschouwer en Lander Dircken geraakten nog op en over De Hertog. Zo bezette Atriac plaatsen 1, 3, 4 en 6. Want achter Kjel kwam Job Teblick als zesde binnen.  

2 op rij voor Deldaele

Bij de vrouwen gingen Charlotte Deldaele en Amber Rombaut aan kop in het zwemmen. Ze telden meteen een mooie voorsprong op andere favorietes zoals Joke Coysman (2’30) en Marjolein Truyers (4’05). In de 40 km fietsen ging Rombaut aan de leiding maar Deldaele volgde op een tiental seconden. De EFC-ITC wisselde snel en stormde al vroeg naar de leiding om die niet meer af te staan. Charlotte Deldaele pakte na Veurne vorige week meteen haar tweede zege van het seizoen in 1u55’08. Itzu Tri Team atlete Amber Rombaut werd op 56 seconden tweede. Joke Coysman vervolledige het podium. Zij werd derde voor Marjolein Truyers.

Sander en Hanne op de sprint

Podium Geel sprint Hanne

Terwijl zijn broer Pieter de 111 van Bilzen won, werd de sprinttriatlon een prooi voor Sander Heemeryck. Opvallende vaststelling, de jongere Heemeryck heeft deze winter nog beter leren zwemmen. Hij verloor slechts een halve minuut op Joachim Wera en maakte dat verschil in het fietsen goed om vervolgens in het lopen schroeiend hard uit te halen. Heemeryck won voor Laurens Verluyten en Dieter Boeye. Bij de vrouwen ging Hanne De Vet van start tot finish aan de leiding. Vetje haalde het voor Katrien Maes en Jolien Vandemoortele.

TW Geel 2018