Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jalabert wint age group, Kenneth onderkoeld uit 70.3 Pays d’Aix
20180513 - AIX-EN-PROVENCE, France : Picture shows Sunday 13 MAY 2018. BELGA PHOTO THIERRY DEKETELAERE
Nieuws

Jalabert wint age group, Kenneth onderkoeld uit 70.3 Pays d’Aix

Laurent Jalabert in de 70.3 Pays d’Axe (foto: Thierry De Ketelaere)

Terwijl Mallorca zaterdag meer dan 4.000 triatleten verwelkomde, trokken zondag nog eens 1.500 triatleten naar Frankrijk voor de 70.3 Ironman van Pays d’Aix. Wij keken uit bij de pro’s naar Kenneth Vandendriessche, maar na de zonnige periode in België en Lanzarote, werd hij in Aix-en-Provence slachtoffervan de regen en de koude. Hij moest onderkoeld het strijdtoneel verlaten. Bij de age groupers troffen we nog bekende gezichten. Zo won Laurent Jalabert de M50 categorie.

JaJa is al gekwalificeerd voor de Ironman van Hawaii, waar hij overigens niet voor de eerste keer aan de start komt. We herinneren ons nog een editie in Kona waar we Mike Reilly hoorden zeggen: “From France, 43 years old, Laurent Jalabert, you are an Ironman…” en meer niet. Zondag snelde hij in een tijd van 4u29’55 naar de 41ste plaats overall. Hij verpulverde de tegenstand in de H50 reeks en lijkt nu al klaar voor Hawaii. In 2007 deed hij zijn eerste Ironman in Zwitserland en in 2008 mocht hij voor het eerst naar Kona. In november van vorig jaar werd hij tweede in zijn age group in de Ironman van Cozumel en pakte hij een slot voor een derde keer Hawaii. Nog bij de age groupers kregen we Belgisch zilver voor Valerie Van Hauwaert. Zij werd in 5u20’28 tweede bij de F40 op iets meer dan vijf minuten van de Nederlandse ex-pro triatlete Heleen Bij De Vaate. Brent Patteeuw werd 53ste overall en 7de bij de M30 in 4u33’55.

Ook Eli onderkoeld

Overigens was Kenneth Vandendriessche niet de enige die onderkoeld raakte. Ook onze ouderdomsdeken Eli Iwens moest helemaal verkleumd vroegtijdig opgeven. Hij was aan een goede race bezig bij de H75, maar door de aanhoudende regen stapte hij na 60 km fietsen uit. Het werd een allereerste DNF uit zijn triatloncarriere. “Het fietsen ging goed tot km 65. Door het onweer, stortregen, hagel en windvlagen erg onderkoeld geraakt door te weinig kledij. Op de top van de steile col had ik het nog koud ondanks een maximale hartslag. Naar beneden rijden was geen optie meer. Samen met veel anderen de strijd moeten staken. Dan kom je naar de Provence voor het goede weer. Eerste keer in mijn triatlonleven dat ik moet stoppen. Weer een ervaring meer maar een onaangename. Op naar de volgende, Helsingor in Denemarken op 17 juni,” aldus Eli.

Andi Boecherer won in Aix-en-Provence in 3u53’09 voor de Fransen Denis Chevrot en Kevin Maurel. Sven Strijk werd 13de, zijn broer Erik-Simon 16de. Bij de vrouwen ging de winst naar Manon Genet voor Lisa Huetthaler en Fenella Langridge.