Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luc Van Lierde nog eens triatleet, Vande Kerckhove 6de in Montenegro
Nieuws

Luc Van Lierde nog eens triatleet, Vande Kerckhove 6de in Montenegro

Annick Vande Kerckhove Luc Van Lierde OL Montenegro

Een opmerkelijke triatleet aan de start van de Ocean Lava triatlon van Montenegro afgelopen weekend. Niemand minder dan tweevoudig Ironman wereldkampioen Luc Van Lierde dook in de Baai van Kotor het water in om 1900 meter te zwemmen in de halve triatlon. De coach van het Itzu Tri Team hield het overigens alleen bij zwemmen, maar zijn trio won wel. Ook in de age groups was er Belgische winst voor Annick Vande Kerckhove.

Annick Vande Kerckhove OL Montenegro

Annick Vande Kerckhove doet nog maar een paar jaar aan triatlon maar binnen de 3coach groep van Christian Meuser en Wim Van De Wielle viel ze meteen op door haar talent en doorzettingsvermogen op de lange afstand. Nadat de triatlete uit Knokke vorig jaar in de Ironman Taiwan de kwalificatie voor Hawaii 2018 binnenhaalde, werkt ze dit seizoen hard aan de voorbereiding op Kona. Een paar weken geleden won ze ook al haar age group in de 122 triatlon van Teguise, toen als zesde vrouw overall. En ook in Montenegro kwam ze als zesde vrouw over de finish. Met een eindtijd van 5u12’15 pakte ze een vlotte overwinning bij de F40. Frederica de Nicola won de wedstrijd in 4u32’45. Jan Sneberger won bij de mannen.

Luc Van Lierde maakte deel uit van een trio met twee lokale helden. Luc nam het zwemmen voor zijn rekening, Dragan Jasovic fietste en Dmitry Nemkov liep naar de overwinning voor het 3GO team.