Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Petralia wint Nederlandse RBR tijdrit
Jan Petralia op weg naar de winst in de tijdrit RBR van Groningen (foto: Team Rund2Day)
Duathlon

Jan Petralia wint Nederlandse RBR tijdrit

Jan Petralia op weg naar de winst in de tijdrit RBR van Groningen (foto: Team Rund2Day)
Jan Petralia op weg naar de winst in de tijdrit RBR van Groningen (foto: Team Rund2Day)

De Belgische topduatleet Jan Petralia heeft de Run Bike Run van Groningen gewonnen. Het was een duatlon in tijdritvorm waarbij de atleten om de dertig seconden van start gingen. Groningen was de vierde manche van de Run Bike Run Series, een teamcompetitie met wedstrijden in Nederland en België, en met het Challenge Duatlon Team Geel als enige Belgische ploeg. Het was voor de groene LTF-bende dat Jakke Petrol zondag de zege pakte.

Volgende week volgt met het Belgisch kampioenschap long distance duatlon in Almere-Duin alweer een grensoverschrijdend initiatief tussen België en Nederland. Want tegelijk met het BK wordt aanstaande zaterdag op de dijken van Almere-Duin ook gestreden om de Nederlandse titel. Dat leverde vorig jaar al vuurwerk op, met Jan Petralia toen als vice-Belgisch kampioen. Jakke Petrol lijkt dus klaar voor de nieuwe titelstrijd. “En gelukkig is het dan een gewone duatlon,” vertelt Jan. “Want het format in Groningen sprak me minder aan. Door om de halve minuut te starten, had je immers geen enkel overzicht. Het was doodgaan… Op geen enkel moment in de koers weet je hoeveelste je bent, maar ik ben niettemin erg blij met de overwinning,” aldus de kopman van CDTG.

Jan deelde alvast een kleine psychologische tik uit aan Yennick Wolthuizen. De Nederlandse kampioen klopte vorig jaar verrassend in Almere-Duin Seppe Odeyn en Jan Petralia. Deze keer was Petralia in Groningen wel de sterkste. Hij deed 53’53 over zijn tijdrit. Yennick was dertien seconden trager en werd tweede. Thomas Cremers zette 54’16 neer en pakte de derde plaats. Dankzij de overwinning van Jakke Petrol, de 13de plaats van sterke master Paul Embrechts en de 26ste plaats van de heroptredende Pieter Rijnders hield CDTG net 1 puntje voorsprong over om de derde podiumplaats per ploeg te pakken. Hellas Utrecht werd tweede en de favorieten van Trican pakten opnieuw de winst.

Lesley Smit enige onder het uur

Bij de vrouwen won Lesley Smit overtuigend in 59’16. Zij was de enige die onder het uur bleef. Sophie Van der Most kwam na 1u00’57 als tweede binnen en Deborah Schouten werd een week na haar derde plaats in Bilzen opnieuw derde in 1u02’41. Samen met de vierde plaats van Lucie van Genugten was dat voldoende om haar team Unltd Rotterdam de ploegenzege te schenken. Edo Sports werd tweede en het TC Twente van Lesley Smit pakte de derde plaats.

Op 16 juni is er de slotmanche in Nijmegen. Trican trekt er bij de mannen als favorieten naartoe. Met drie zeges en een vijfde plaats tellen ze een mooie voorsprong op Hellas Utrecht, RTC Brabant en Triteam Groningen. Het Belgische CDTG volgt op de vijfde plaats. Bij de vrouwen is het nog een stuk spannender. Slechts 2 punten scheiden leiders TC Twente en Edo Sports, terwijl Hellas Utrecht nog eens twee punten verderop als derde volgt.

Uitslagen en tussenstanden