Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen top in buitenland, winst voor Bink, Dieter en Francois
Nieuws

Belgen top in buitenland, winst voor Bink, Dieter en Francois

Marino Vanhoenacker wint Trimotion (foto: Trimotion/GEPA pictures)

Veel Belgisch triatlon succes in het buitenland dit weekend. Naast de Belgische wedstrijden in La Roche, Charleroi, Dendermonde en Oostkerke kozen heel wat triatleten voor wedstrijden over de grens. En dat leverde drie internationale overwinningen op. De opvallendste was de winst van Marino Vanhoenacker in de 111 van Saalfelden. Dieter Staelens won in Herkingen en Francois Reding was de beste in de Belfort triatlon.

Marino in Oostenrijk

Na zijn recordzege in de Ironman Australia heeft Marino Vanhoenacker niet stilgezeten. Bink toonde opnieuw zijn goeie vorm in de 111 Trimotion triatlon van Saalfelden in Oostenrijk. Marino was vooral tevreden van zijn zwemonderdeel in de 1.000 meter zwemmen en ging aan de leiding op de fiets. Ook in de 100 km fietsen kwam er niemand in zijn buurt en hij maakte het in de 10 km lopen vlot af. Bink schreef de Trimotion 111 vorig jaar ook al op zijn naam. Nu haalde hij het in 3u19’33 voor Matthias Knossalia en Lasse Ibert. Die moesten meer dan zeven minuten toegeven op Marino. In augustus staat er opnieuw een 111 triatlon op het programma voor Bink, maar dan in eigen land, en in eigen streek. Dit weekend raakte bekend dat Marino met Bink’s Base ook hoofdsponsor wordt van de 111 van Jabbeke…

Dieter in Nederland

Dieter Staelens Herkingen

In Goeree Overflakkee werd de sprinttriatlon in de haven van Herkingen een Belgisch feestje. De winst ging naar Dieter Staelens. Die was op de 1/8ste afstand bijna drie minuten sneller dan Kevin Strubbe. Staelens legde de basis van zijn overwinning in een sterke 20 km fietsen. De triatleet van het LTTD-Oilservice team won in 1u00’57. Ook plaats twee was voor België. Kevin Strubbe van SMO-Specialized hield nog vijftien seconden over op de Nederlander Rens De Ridder. Brian Weeda werd elf seconden later vierde en Miquel Van Tongeren pakte de vijfde plaats. Bij de vrouwen pakte Petra Sloots een ruime overwinning. De triatlete uit de F45 categorie kwam in 1u0900 over de streep. Op ruim 2’30 ging de tweede plaats naar Lynn Lossie. Berdine Bakker werd derde.

Uitslag Herkingen

Francois in Frankrijk

Francois Reding triatlon Belfort

In Frankrijk vond de Belfort triatlon plaats. Vooral de long distance wedstrijd is er, ook bij de Belgen, populair, met de Ballon d’Alsace als letterlijk hoogtepunt op het fietsparcours. Dit jaar was er Belgische winst in Frankrijk. Francois Reding, die de laatste twee seizoen vooral de zwaardere wedstrijden opzoekt en verder triatlon combineert met trailrunning, vond er een parcours naar zijn hart. Hij won de Belfort L triathlon na 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen in 4u11’04. Francois had zes minuten voorsprong op Baptiste Domanico. Victor Henry werd derde. Met Rudy Depret op 4, Benjamin Verlet op 8, Benoit Chevalier op 9 en Yves Simonet op 10 was de helft van de top-10 Belgisch. Bij de dames werd de Belgische Stephanie Louppe derde. De winst was voor Melissa Lapp voor Flora Colledge.

Uitslagen Belfort

Adje Siemons tweede in Nederland

Adrian Siemons ging zaterdag ook in Almere-Duin aan de slag maar in plaats van het BK long distance duatlon koos hij er voor om de olympische afstand mee te doen. Hij zette er een prima wedstrijd neer. “Het liep heel erg vlot vandaag. Ik voelde al vanaf het zwemmen dat goed zat. Maar Dirk Wijnalda is een absolute topper en Almere is zijn speeltuin. Ik vind het dan ook helemaal niet erg om van zo’n topper te verliezen. Blij met mijn tweede plaats vandaag en blij dat ik zondag niet met TVB (de Triatlon Vereniging Breda waarbij onze landgenoot aangesloten is) aan de slag moet in de Triple Mix in de Eredivisie. In die Triple Mix werd Neal Van Vaerenbergh negende in de Eredivisie voor Squadra Eindhoven…