Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Taart voor triatleten: “The Recovery Brownie”
Nieuws

Taart voor triatleten: “The Recovery Brownie”

IMG_4616

Het is natuurlijk zeer verleidelijk: Na een zware fietstocht, de eindmeet in zicht, eerst snel even stoppen bij de bakker en wat lekkers meegrabbelen. Allesbehalve wat je lichaam nodig heeft op dat moment, maar het smaakt wel beter dan een steriele herstelmaaltijd. De sportdiëtist in mij krijgt hier de koude rillingen van, maar de chefkok in mij bedacht een oplossing: Meet ‘The Recovery Brownie’. Een lekker luchtige, smeuïge, very chocolaty treat die niet alleen lekker, maar ook nog eens sportnutritioneel verantwoord is. Hieronder vind je het recept. Geniet ervan!

Ingrediënten (8 porties)

– 4 eetlepels kokosolie
– 250 gram gekookte zwarte bonen
– 5 eieren
– 50 ml sterke koffie
– 150 gram kokosbloesemsuiker
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 4 maatjes chocolade eiwitpoeder
– 16 gram bakpoeder
– Snuifje zout

Optioneel:
150 gram rood fruit
100 gram magere kwark

IMG_4617

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de bonen af onder stromend water en mix (met een staafmixer of met een blender) samen met de koffie tot een gladde pasta.Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Doe de dooiers samen met het suiker en de kokosolie in een kom en mix 5 minuten of langer tot het mengsel schuimt. Meng het dooiermengsel met de bonenpasta, het cacaopoeder, het eiwitpoeder, het bakpoeder en het zout. Spatel de eiwitten door het beslag. Schep het beslag in een vierkante cakevorm van 20 centimeter diameter en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie afkoelen en snij in 8 gelijke stukken.

Wilt het oog ook wat? Werk elk stuk dan af met een flinke lepel magere kwark en het rode fruit.