Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet Bientje wint van triatleten in La Roche
Duathlon

Duatleet Bientje wint van triatleten in La Roche

Robin Schuermans Trinatua 2018

De allereerste Trinatura triatlon van La Roche is op de lange afstand een prooi geworden voor duatleet Robin Schuermans. Bij de vrouwen bleef Linda Van Vliet uit de greep van Sanne Van Paassen. Op de korte afstand was er wel een triatleet de beste. Wouter Vander Mast klopte Kris Henderickx voor de overwinning.

In Berismenil lag de finish van de allereerste Trinatura La Roche. Na vier jaar triatlon op de weg, met onder andere de Haussire en de Samree vroeger op het parcours, besloot Sportevents om er een offroad race van te maken, met daarbij ook heel wat hoogtemeters. En er kwam een extra uitdaging tussen de duatleten en de triatleten. Die moesten 2 km zwemmen, terwijl de duatleten in plaats van 6 slechts 5 km moesten lopen. Daardoor waren de mannen van de run bike run in het voordeel. Robin Schuermans ging als eerste op de fiets en liep na het eerste onderdeel al heel wat minuten uit op de triatleten. Daar was Wim Claeys de beste zwemmer, maar hij had een offday en zou niet finishen.

Sylvain Denis nam het voortouw bij de triatleten maar hij slaagde er niet in om de duatleten in te lopen. Bientje bleef op kop en schreef de allereerste Trinatura op zijn naam in 5u01’33. Sander Lesage en zijn mountainbike ploegmaat Jan Van Den Bossche werden twee en drie op ruim vier minuten. Sylvain Denis werd de beste triatleet in 5u17’10 na 2 km zwemmen, 56 km mountainbiken en 16 km trailrunnen.

Klaziena Piolitiek La ROche

Bij de vrouwen keken we uit naar Sanne Van Paassen. De winnares van de wereldbeker veldrijden in 2011 toonde een paar keer haar techniek op de mountainbike maar ze slaagde er niet in om Nederlandse kampioene cross triatlon Linda Van Vliet te kloppen. Linda won de Trinatura in 6u10’17. Sanne werd tweede in 6u29’04. Annelies Van Der Zwart werd derde.

Wouter Kris La Roche

Op de korte afstand klopte triatleet Wouter Vander Mast de beste duatleet Kris Henderieckx. Mathieu Neyrinck werd derde. Bij de vrouwen ging de winst naar Klaziena Politiek. Zij haalde het voor Annick Caers en Birgit Wauters.

Uitslagen Trinatura La Roche