Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Looy 10de, Odeyn 12de in Ironman Lanzarote
Nieuws

Van Looy 10de, Odeyn 12de in Ironman Lanzarote

De Gasperi IM Lanzarote

De Italiaan Alessandro De Gasperi en de Britse triatlete Lucy Gossage hebben de Ironman van Lanzarote gewonnen. De volledige triatlon staat bekend als de zwaarste van de wereld en met het licht gewijzigde fietsparcours was het dit jaar nog een klein stukje zwaarder geworden. Dat weerhield Diego Van Looy en Seppe Odeyn er niet van om een sterke prestatie neer te zetten. Halfweg de marathon liep Seppe nog in tiende positie maar het was uiteindelijk Diego die als enige Belg nog net in de top-10 dook.

De Ironman van Lanzarote kende een aantal stevige slachtoffers zaterdag. Zo moesten Romain Guillaume en Yvonne Van Vlerken de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Alessandro De Gasperi was duidelijk de sterkste zaterdag. Hij won in 8u52’16. Zes minuten later dook ook Ivan Rana nog als enige mee onder de negen uur. De Spanjaard werd tweede in 8u58’37. De Fransman Cyril Viennot pakte de derde plaats in 9u01’36.

Swolfs geeft op

Bij de Belgen was het uitkijken naar Sanne Swolfs, Seppe Odeyn en Diego Van Looy. De laatste twee verloren traditioneel wat tijd in het zwemonderdeel maar vonden in Lanzarote een ideaal fietsparcours om naar voor op te rukken. Odeyn leek op weg naar de top-10 met een sterke eerste helft in de marathon. Daarin hield hij een tempo aan van ongeveer 4 minuten per km. In het tweede deel moest hij dat tempo laten zakken. Onder andere Diego Van Looy kwam hem voorbij. Seppe werd twaalfde in 9u20’49. Diego finishte in 9u11’05 met een marathontijd van 2u48. De triatleet die tegenwoordig door Luc Van Lierde wordt getraind, werd knap tiende.

Martijn Dekker IM Lanzarote

Dekker tijdje derde

Twee plaatsen voor hem kregen we nog een bekend gezicht: Erik-Simon Strijk werd achtste. De Nederlandse triatleet finishte in 9u10’28. Even leek Martijn Dekker, de Nederlander van het Belgische Itzu Tri Team voor een stunt te gaan zorgen. Hij liep een tijdje in derde positie, maar kon die plaats niet vasthouden. Hij werd nog 15de in 9u48’46. Sanne Swolfs, de derde Belgische pro, stapte na 140 km fietsen uit na eerst mechanische pech en nadien maagproblemen.

Lucy Gossage wint de Ironman Lanzarote (foto: Ingo Kutsche)
Lucy Gossage wint de Ironman Lanzarote (foto: Ingo Kutsche)

Bij de vrouwen haalde Lucy Gossage verschroeiend hard uit op de fiets maar Michelle Vesterby hield het verschil beperkt waardoor het lange tijd spannend bleef. Lucy won in 9u49’27. Michelle werd tweede in 9u57’11. Nikki Bartlet pakte de derde plaats. Er stonden geen Belgische pro vrouwen aan de start.

Tim Brydenbach 21ste overall

De beste Belgische age grouper was Tim Brydenbach. De voormalige Belgische kampioen lange afstand werd 21ste overall en kwam in 9u32’23 als achtste age grouper over de streep. Dat leverde hem de vijfde plaats op bij de M30. In dezelfde categorie pakte Laurent Nobels de negende plaats in 9u46’46. Ook voor Maarten Segers was er een vijfde plaats. Hij werd 5de bij de M35 in 9u37’52. Iets meer dan zes minuten later kwam Hans Van den Buverie als 7de binnen in dezelfde age group. Vlak voor Maarten zat nog Bert Verbeke. Die finishte in 9u36’25 en dat was goed voor zilver bij de M40. 

Jesse Lormans werd 8ste bij de M20 in 10u37’38. Ook Alain Schutjes werd 8ste, bij de M45 in 10u38’30. Jurgen De Boever werd 5de in 10u49’46 bij de M50. Bij de M55 was er zilver voor Stefaan Vervisch. Die miste vorig jaar Kona in laatste instantie door een blessure. We hopen dan ook dat hij in Lanzarote zijn tweede plaats (in 10u50’32) kan verzilveren voor het WK. Helaas liep het voor onze Innerme-triatleet Dirk Baelus minder goed af. Hij stapte uit na 5 km lopen. “Geen enkel onderdeel ging goed vandaag. Overall een offday,” vertelde Dirk ontgoocheld.