Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joery Wouters wint Belgisch getinte Maastricht triatlon
Nieuws

Joery Wouters wint Belgisch getinte Maastricht triatlon

Joery Wouters pakte al een 7de plaats in Geel

In het Maastrichtse gehucht Eijsden heersten de Belgische triatleten in de kwarttriatlon. Het dorpje Eijsden is niet te verwarren met het Eisden aan de Belgische kant van de grens, maar is vooral bekend van Fun Valley. Dat was ook het kloppende hart van de triathlon van Eijsden. Joery Wouters ging er een legertje Belgen vooraf. Maarten Vermeulen werd vierde maar zorgde voor de quote van de week…

“Lekker weertje in Maastricht-Eijsden, toch zeker om 10u! Zo lekker dat er zonder wetsuit mocht gezwommen worden. 300 atleten en de 1ste boei na nog geen 150 meter, dat is als een school piranhas die 6 weken niet gegeten heeft en ineens een triatleet ziet (of was het andersom?),” vertelde Maarten op facebook. De AATT-atleet vocht een stevige battle uit met Simon Devos, maar die pakte de derde plaats en Maarten werd vierde. Op twee vonden we Gunther Bernar, maar ook de man van het Ramselse triatlonteam moest bijna drie minuten toestaan op een ontketende Joery Wouters, die weer helemaal terug van weggeweest lijkt te zijn. Het Lommelse talent deed 1u48’45 over de kwartafstand. Twee weken geleden werd hij al knap zevende in de kwarttriatlon van Geel. Bernar kwam in 1u51’10 als tweede binnen. Bob Martens en Lars Vander Eerden waren de eerste Nederlanders op zes en zeven.

Bij de vrouwen was er wel succes. Maud Golsteyn won nog eens een triatlon op de weg. De partner van Lars is de laatste jaren vooral actief in het Xterra circuit en zal er wellicht over twee weken in Namen ook bij zijn in de Belgische manche van de wereldbeker Xterra. In Maastricht haalde ze het vlot in 2u05’46. Marleen Nommensen werd op ruim drie minuten tweede, Stephanie Ortmans was derde en Dorien Heylen pakte de vierde plaats.

Op de sprintafstand wonnen Robbie Dale en Laurien Billen.

Uitslagen Maastricht 2018