Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wurtele gaat strijd aan met winnares 20 km Brussel
Nieuws

Wurtele gaat strijd aan met winnares 20 km Brussel

Wurtele Geraardsbergen 2018 aankondiging

Terwijl we dit weekend focussen op The Championship van Challenge Family, kijken we toch ook al uit naar het nieuwe triatlonfeest aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. Bovendien krijgt het deelnemersveld bij de pro’s steeds meer vorm. Deze week kregen we te horen dat titelverdediger Trevor Wurtele er opnieuw bij zal zijn. En deze keer krijgt hij wel het gezelschap van zijn vrouw Heather. Die mag de concurrentie aangaan met de winnares van de 20 km van Brussel: Alexandra Tondeur.

Alexandra Tondeur Geraardsbergen

Tondeur zit duidelijk al in vorm. In een warme 20 km van Brussel voelde Alexandra The Great zich opperbest. Ze pakte er een knappe overwinning (in een toch wel sterke tijd van 1u14’38) met meer dan twee minuten voorsprong op Kim Geypen. Dat gaf de Waalse triatlete blijkbaar nog wat extra vertrouwen om op 10 juni de strijd aan te gaan met Tine Deckers. “Op 10 juni keer ik terug naar het internationale triatlon circuit. Na een paar moeilijke maanden reken ik op mijn supporters om massaal af te zakken naar de Muur van Geraardsbergen en me naar boven te schreeuwen… Ah ja, want tijdens de wedstrijd zie ik nooit iets van wie er langs de kant staat, dus laat je maar horen,” aldus een vrolijke Alexandra.

Alexandra was overigens niet de enige straffe triatlete in de 20 km van Brussel. Arnaud Dely werd 2de in een tijd van 1u04’16 en Marten Van Riel bewees klaar te zijn voor een drukke junimaand met Wuustwezel en Antwerpen. Hij werd achtste in 1u07’29.

Team Wurtele

Trevor Wurtele won vorig jaar de Challenge Geraardsbergen toen Pieter Heemeryck in de slotkilometer een klopje kreeg. Heemeryck zal gebrand zijn op revanche. Volgend weekend kijken we al uit naar hoe het Pieter en Trevor zal vergaan in The Championship. Ook Heather gaat eerst in Samorin van start en gaat een week later de concurrentie aan met Tine Deckers, Alexandra Tondeur en Ewa Komander. Heather was vorig jaar derde in The Championship en pakte in 2017 drie overwinningen in de 70.3 Ironman Campeche, Challenge Forte Village en Challenge Peguera. Ze startte 2018 sterk met een zege in de 70.3 Ironman van Mexico.

Skoda Challenge Geraardsbergen affiche