Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sanders pakt The Championship, Heemeryck 4de
Lionel Sanders in The Championship in 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Sanders pakt The Championship, Heemeryck 4de

Lionel Sanders wint The Championship opnieuw (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Lionel Sanders wint The Championship opnieuw (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

The Championship van Challenge Family is opnieuw een prooi geworden voor Lionel Sanders. De titelverdediger remonteerde in de slotronde Sebastian Kienle en in de absolute finale pakte hij 20 seconden voorsprong. Pieter Heemeryck had een superwedstrijd en viel net naast het podium. Bij de vrouwen won Lucy Charles.

Heemeryck had gehoopt op een nog beter resultaat dan vorig jaar toen hij zesde werd. Maar tussen een topveld dit jaar zorgde hij voor een nieuwe topprestatie door vlak achter de eerdere leider Florian Angert vierde te worden. Lionel Sanders won in 3u43’29. Sebi verloor uiteindelijk nog 1’04. Florian Angert, nog maar 2de jaar pro, pakte zijn eerste grote podium in 3u47’23. En Pieter Heemeryck volgde als 4de in 3u48’51. Bart Aernouts moest een goeie vijf minuten toegeven op snelste zwemmer Richard Varga (die al snel uitviel in het fietsen, net zoals Mauricio Mendez met lekke band). Bart knokte zich nog sterk terug maar slaagde er net niet in om in de top-10 te finishen. Bart werd 11de in 3u56’18.

Pieter Heemeryck 4de in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Pieter Heemeryck 4de in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Lucy Charles pakte de overwinning ook voor het tweede jaar op rij. Ze ging opnieuw van start tot finish aan de leiding. Op ruime achterstand kregen we een stevige comeback race van Anne Haug die haar uiteindelijk naar de tweede plaats bracht.  Radka Vodickova, in januari nog bevallen van een dochter, pakte een onverhoopte derde plaats. Katrien Verstuyft deed het uitstekend en liep na een pittig fietsnummer nog naar de achtste plaats in haar eerste Championship.