Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liesbeth en Danielle goud, Wouter en Patrick zilver
Liesbeth Leysen op weg naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Liesbeth en Danielle goud, Wouter en Patrick zilver

Liesbeth Leysen op weg naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Liesbeth Leysen op weg naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

We zijn nog niet uitgepraat over The Championship in Samorin. Want naast de sterke prestaties van onze pro’s mochten er ’s avonds nog vier landgenoten het podium op tijdens de Award Ceremony. Bij de vrouwen was er twee keer goud, voor Liesbeth Leysen en Danielle Deley. Bij de mannen pakten Wouter D’haene en Patrick Van Den Broeke zilver. Hun reacties op een rijtje…

Liesbeth Leysen: “Heb mijn best gedaan…”

Liesbeth Leysen loopt naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Liesbeth Leysen loopt naar goud (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

“Ik ga mijn best doen,” zei Liesbeth Leysen tegen ons een dag voor de wedstrijd. Als we haar na afloop van haar gouden medaille race bij de F45 treffen, lacht ze voluit. “Ik heb mijn best gedaan hé?”. Voor de ploeggenote van Pieter Heemeryck was het dubbel feest zondag. “Ik vond het een straffe prestatie van Pieter, zeker met de wind vandaag. Voor mij begint het stilaan een mooie reeks te worden. Met Taiwan, Mallorca en nu The Championship heb ik telkens mijn age group gewonnen. Hopeljk blijft dat nog een tijdje duren. Ik kom overigens zeker terug volgend jaar, Samorin was een mooie ervaring.” Eindtijd van Liesbeth: 4u53’58. Ze was de enige die in haar categorie onder de 5 uur bleef. En ze plaatste zich in de top-10 van beste vrouwelijke age groupers.

Danielle Deley: “Een mooie verrassing”

Danielle Deley aan de finish (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Danielle Deley aan de finish (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de F50 ging de overwinning naar Danielle Deley. De triatlete uit Bredene keek vreemd op dat ze in haar eigen taal binnengehaald werd als kampioene. “Ik wist helemaal niet dat ik op kop lag in mijn age group. Ik kan het bijna niet geloven, maar het is een mooie verrassing,” aldus Danielle bij ons aan de finish. Het was nochtans een overtuigende zege. Ze haalde het in 5u08’50 en had zeventien minuten voor op de nummer twee.

Wouter D’haene: “Stuk zwaarder dan vorig jaar”

Wouter D'haene in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Wouter D’haene in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In de M35 categorie was Wouter D’haene de titelverdediger, maar zondag stootte hij op de sterke Brit Standidge en zo werd het zilver. “En daar ben ik best tevreden mee. Meer zat er deze keer niet in, ook omdat de wedstrijd een pak zwaarder was dan vorig jaar. De wind op de dijk maakte het fietsen bij momenten loodzwaar,” aldus Wouter die in 4u13’07 tweede werd. Kampioen Chris Standidge deed er 4u06’16 over. Wouter was overall de 9de snelste age grouper.

Patrick Van Den Broeke: “Blij met zilver”

Patrick Van Den Broeke in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Patrick Van Den Broeke in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Hij werd op voorhand door zijn Rat Race Team ploegmaat Kim Colpaert bij ons al getipt als kandidaat winnaar bij de M60 en hij leek heel even ontgoocheld toen hij als tweede over de streep kwam. “Nee hoor, ik was alleen behoorlijk kapot. Ik ben best wel blij met zilver vandaag. Het was erg zwaar, maar hier finishen in de schitterende lokatie van het Xbionic Sphere maakt het nog extra speciaal,” vertelde Patrick. Hij zette een sterke 5u03’22 neer.

Extra goud in relay competitie

En dan was er nog een extra gouden Belgische medaille. In de relay competitie deed het Tricoo trio het uitstekend in de mixed categorie. Delphine Pareyn (zus van Veurne-winnaar Pamphiel) zwom sterk, Pieter Vanneste hield de voorsprong vast in het fietsen en Bjorn Pollentier liep naar het goud. “Een topervaring voor ons,” liet Pieter weten, “al was de druk groot na het onverwachte artikel in de krant die ons als favorieten bestempelden.”