Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete wint 5150 Kraichgau
Bieke Trenson wint 5150 IM Kraichgau (foto: Bieke Trenson)
Nieuws

Belgische triatlete wint 5150 Kraichgau

Bieke Trenson wint 5150 IM Kraichgau (foto: Bieke Trenson)
Bieke Trenson wint 5150 IM Kraichgau (foto: Bieke Trenson)

Pieter en Sander Heemeryck hebben een opvolger. De twee broers waren de laatste Belgische triatleten die een 5150 Ironman wist te winnen, Pieter in 2015 in Zurich, Sander in 2016 in Kraichgau. Dit weekend zorgde Bieke Trenson voor een nieuwe Belgische 5150 zege. Ze won in Kraichgau. De 5150 is het kleinere broertje, zeg maar de kwarttriatlon, van Ironman en werd in Kraichgau gehouden als voorprogramma van de 70.3 Ironman waarin Tine Deckers vierde werd. 5150 staat overigens voor 51,5 km, de optelsom van 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen.

“Zoals bij de 70.3 wedstrijd was er ook bij de 5150 een rolling start,” vertelt Bieke. “Ik kwam als vierde vrouw uit het water, op 2’46” van de eerste. Na 10 km fietsen had ik de 3 koplopers al ingehaald. Het parcours telde redelijk wat hoogtemeters, wat in mijn voordeel speelde want klimmen is één van mijn sterke punten. Ik heb op dit onderdeel dan ook heel wat minuten goedgemaakt en mijn voorsprong uitgebreid naar ruim twee minuten.

Het lopen was het zwaarste, voornamelijk door de hitte. Bij het eerste keerpunt zag ik echter dat de tweede vrouw op voldoende afstand zat, en dat dit nog moeilijk te overbruggen zou zijn. De laatste 5 km waren dus genieten… Ik won voor de eerste keer in mijn triatlon-carrière een Ironman 5150 wedstrijd met een mooie halve minuut voorsprong. Ik ben zeer blij met mijn overwinning, want als voltijds werkende arts gebeurt dit niet elke week… Samen met mijn coach, Patrick Teichmann, werk ik verder aan een mooi seizoen, met als volgend grote doel het BK triatlon voor artsen en apothekers in Kappelle-op-den-Bos, waar ik me eens kan meten met mijn collega’s,” aldus Bieke. Bieke haalde het van twee Duitse vrouwen in 2u37’42. 

Knappe age group resultaten in 70.3

In de 70.3 waren er naast de vierde plaats van Tine Deckers ook nog een paar straffe age group prestaties van Belgische triatleten. Wouter Gryp bewees zijn goeie vorm door tweede te worden bij de M30 in 4u21’38 achter de sterkste age grouper overall Roy Lagerburg. Olivier Godfroid werd 5de bij de M18 in 4u42’23. Dat Koen Lintermans de beste was bij de M35 kon u zondag al lezen. Michael Keymolen werd vijfde bij de M65 in 6u32’51. Drie minuten voor hem pakte Robert Decoo de winst bij de M70. In 6u29’42 zette hij een knappe tijd neer. Sabine Leys werd 4de in de W55 in 6u02’54.