Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Baelde en Coysman bezorgen LTTD dubbelzege
Sybren Baelde en Dries Demeulenaere (foto: Saskia Debeuf)
Nieuws

Baelde en Coysman bezorgen LTTD dubbelzege

Sybren Baelde en Dries Demeulenaere (foto: Saskia Debeuf)
Sybren Baelde en Dries Demeulenaere (foto: Saskia Debeuf)

Joke Coysman groeit stilaan weer terug naar oude niveau. In Almere-Duin pakte ze vorige week nog de Belgische titel duatlon op de lange afstand. Dit weekend was ze de beste in de kwarttriatlon van Bredene. Het werd een dubbelslag voor het LTTD-Oilservice team want bij de mannen toonde Sybren Baelde zich de sterkste loper van een kopgroep van vier.

Joke Coysman aan kop (foto: Saskia Debeuf)
Joke Coysman aan kop (foto: Saskia Debeuf)

Bredene is nog één van de weinige triatlons in België waar drafting toegestaan is. Normaal niet het domein van Joke Coysman, maar niettemin ging ze solo in de aanval op de fiets en liep ze flink uit op de concurrentie. Die bestond uit Lore Vanclooster en Charlotte Verhaegen, vorig jaar ploeggenotes bij de Kalgirls. Coysman pakte een overtuigende overwinning in 2u11’49. Voor plaats twee werd het nog spannend. Lore werd tweede en Charlotte derde. “Zelfde podium als vorig jaar, andere volgorde,” vertelde Lore, vorig jaar nog winnares in Bredene. “Het was nog een pittig sprintje om de tweede plaats tegen Charlie, achter mijn supersterke ploeggenote Joke Coysman.”

Joke, Lore en Charlotte (foto: Saskia Debeuf)
Joke, Lore en Charlotte (foto: Saskia Debeuf)

Bij de mannen kregen we een verrassende leider na 1.000 meter zwemmen. Ex-zwemmer Dries Demeulenaere zwom meteen weg bij de rest van het veld. “Met een kleine minuut voorsprong klom hij uit het water,” liet Lars Baeyens ons weten. “Sybren Baelde en ikzelf kwamen als tweede en derde uit de Spuikom geklommen. Demeulenaere wachtte vervolgens op Lttd-ploegmaat Baelde op de fiets. Ook local hero Dennis Dieussaert sloot nog aan. Deze kopgroep van vier bleef tijdens het fietsen voorop. De lltd’ers hadden ook graag Sven Vandenbroucke mee aan boord gehad maar hij miste nipt de aansluiting. In de afsluitende loopproef nam Sybren Baelde na 400 meter reeds de leiding om deze niet meer af te staan. Hij won vlot de wedstrijd. Ikzelf en Dieussaert vochten nog een mooi duel uit voor plek 2 waarbij ik twee van de drie loopronden hem 10 meter voor mij zag lopen. In de laatste ronde moest ik mij echter toch gewonnen geven. Het was misschien niet de sterkst bezette wedstrijd van het weekend, maar een podium is toch altijd mooi meegenomen,” aldus Lars.

Lars Baeyens en de kopgroep in de wissel (foto: Saskia Debeuf)
Lars Baeyens en de kopgroep in de wissel (foto: Saskia Debeuf)

 

Bredene 2018

 

De mooie foto’s zijn afkomstig van Saskia Debeuf. Bekijk op haar facebookpagina de volledige fotogallerij van de triatlon van Bredene.