Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen met sterk pro veld
Nieuws

Challenge Geraardsbergen met sterk pro veld

 

Pieter Heemeryck 2de Geraardsbergen

Zondag 10 juni kan de Skoda Challenge Geraardsbergen uitpakken met een sterk pro deelnemersveld, met een aantal Belgische favorieten die het mogen opnemen tegen een paar grote internationale namen. Bij de mannen komt het volledige podium van 2017 opnieuw aan de start, bij de vrouwen staat titelverdedigster Tine Deckers tegenover interessante nieuwkomers…

Vorig jaar haalde Trevor Wurtele het in de slotkilometer van thuisfavoriet Pieter Heemeryck. Hij herinnert zich de tweestrijd nog goed. De Canadese topper keek voor onze camera in Samorin afgelopen weekend voor aanvang van The Championship met plezier vooruit naar Geraardsbergen:

Trevor: “Looking forward to race Geraardsbergen”

“Ik kijk er erg naar uit om in Geraardsbergen te racen. Het was geweldig om vorig jaar te winnen. Maar dit jaar is er stevige concurrentie. Ik weet dat Pieter ook opnieuw aan de start komt. Vorig jaar herinner ik me nog dat hij het weekend ervoor een wedstrijd had en ik niet. Dit jaar racen we allebei in Samorin, dus er zijn geen excuses meer,” aldus de titelverdediger. Hij stapte uit in Samorin, terwijl Pieter Heemeryck net naast het podium viel in The Championship. Maar Geraardsbergen is een heel andere race, met een heel ander parcours, inclusief twee keer De Muur.

De Muur wordt een mooie uitdaging voor de buitenlandse pro’s. Dylan McNeice, meervoudig winnaar van de Challenge Wanaka, werd vorig jaar vierde. Dit jaar krijgt hij het gezelschap van Joe Skipper, dit jaar nog 2de op de Ironman Nieuw-Zeeland, en Jens Mouris, de ex-wielerprof van het vroegere Orica Greenedge. Van Belgische zijde verwacht de Skoda Challenge Geraardsbergen weerwerk van de nummer drie van vorig jaar Sanne Swolfs, maar ook hardrijder Lucky Berlage is van de partij, net zoals Whytic Priem.

Sterk vrouwenveld

Tine Deckers wint Geraardsbergen

In 2017 haalde Tine Deckers het voor eigen volk van Sarissa De Vries. Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse aan de start komt, want zij is in volle voorbereiding op de Challenge van Roth. En dus wordt Heather Wurtele mogelijk haar grootste concurrente. De Canadese streed dit weekend ook in The Championship en komt zondag voor het eerst mee met Trevor naar Geraardsbergen. In Samorin wedr ze zesde. Ook de nummer 8 van Samorin is op De Muur van de partij. Katrien Verstuyft verlegde na de Olympische Spelen van Rio het afgelopen anderhalf jaar de focus naar de lange afstand. Samen met Ewa Kommander, de nr 4 van vorig jaar, en de winnares van de 20 km van Brussel, Alexandra Tondeur zijn zij de grote favorietes.

De Skoda Challenge Geraardsbergen start zondag 10 juni om 11 uur. Als mediapartner zal 3athlon.be u uitgebreid op de hoogte houden van al het nieuws in en rond de wedstrijd…

Skoda Challenge Geraardsbergen affiche