Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers: “Gelukkig niets gebroken”
Tine Deckers voor haar val in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Tine Deckers: “Gelukkig niets gebroken”

Tine Deckers Geraardsbergen close

De Skoda Challenge Geraardsbergen liep op een sisser af voor titelverdedigster Tine Deckers. Ze kwam in de slotfase van het fietsen ten val bij de afdaling van de Muur van Geraardsbergen. Even werd er nog gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar dat bleek achteraf nog mee te vallen. “Ik hoop er binnen een paar weken weer te staan,” vertelde Tine.

Tijd voor ontgoocheling en teleurstelling was er nauwelijks bij de Leuvense, daarvoor leefde ze te hard mee met ‘haar’ triatleten van het Marmotta team. “Het Marmotta Alpin Hotel is niet alleen een sponsor van mij, voor het tweede jaar op rij zaten zij ook mee achter een project om triatleten klaar te stomen voor het avontuur op en rond De Muur. De meeste van deze atleten zijn mee met mij op stage geweest en dat zorgt toch voor een extra band. Eén voor één zijn ze hier aan het finishen, dat maakt het een beetje goed,” vertelde Tine.

Tine Deckers Geraardsbergen 2018 bike

“Het was een domme valpartij, net bij de laatste afdaling van De Muur door een onvoorzichtige supporter. Dat soort dingen gebeuren, maar heel jammer dat het mij nu overkwam. Ik was nog volop in strijd voor het podium, al waren Heather en Katrien vandaag wel heel sterk. Voor mij zal het nu wel een paar weken kalmer aan doen zijn… Edinburgh mis ik sowieso al, maar ik hoop er over een paar weken toch terug te staan. We vreesden eerst voor een breuk, maar gelukkig is er niks gebroken, dus al bij al valt het nog mee. En het was verder een schitterende dag. Ik heb genoten van alle aanmoedigingen,” aldus Tine.

Voorlopig mag Tine dus op één kant slapen, maar ze heeft dan wel het geluk dat ze op een Equilli matras ligt, een op maat gemaakte matras die zich aan het lichaam aanpast 🙂

Cornelis Bedding Equili banner2