Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog wint Beernem: “Blij met mijn lopen”
Nieuws

Kjel De Hertog wint Beernem: “Blij met mijn lopen”

De West-Vlaamse triatlons liggen het LTTD-Oilservice team goed… Na dubbelwinst vorige week pakte de club uit Deinze ook in Beernem dit weekend de zege bij de vrouwen en bij de mannen. Joke Coysman was voor de tweede week op rij onklopbaar bij de vrouwen. Maar wij waren vooral onder de indruk van Kjel De Hertog die snelle lopers als Arne Devliegher en Louis Naeyaert (wegens tijdstraf) achter zich liet…

De Hertog was best tevreden. “Het zwemmen en het fietsen was op mijn normaal niveau, al haalde ik in Beernem niet de wattages die ik bijvoorbeeld vorig jaar in Knokke trapte, maar dat was verder geen probleem,” vertelt Kjel. “Waar ik wel erg blij mee was, was het lopen. Dat ging voor mijn doen eigen goed. Hopelijk heb ik dit jaar dan toch weer een stap vooruit gezet in het laatste onderdeel. De eerlijkheid gebiedt me toch te zeggen dat de tijdstraf voor Louis Naeyaert mogelijk bepalend was. Die had me zeker nog kunnen pakken.”

Kjel De Hertog kwam als leider uit het water met ploeggenoot Dries Demeulenaere op twintig seconden en Kasper Lagae op een minuut samen met Louis Naeyaert. “In het fietsen kon ik helemaal alleen de voorsprong verder uitbouwen, al hoorde ik wel dat Arne Devliegher en Michael Dewilde aan het oprukken waren. Ik kwam met 2’15 voorsprong van de fiets en kon stand houden tegen Arne en Michael.” Louis Naeyaert kreeg een penalty en verloor daardoor kostbare tijd. Hij deed er nog alles aan maar strandde na een snelle loopproef op de vierde plaats.

Bij de vrouwen was Joke Coysman oppermachtig. In het zwemmen moest ze alleen Karlien Dewaele voor zich dulden. Ze haalde weer eens  hard uit op de fiets en liep meer dan een minuut uit op de concurrentie om met een snel loopnummer uiteindelijk met bijna vijf minuten voorsprong te winnen. Lore Vanclooster mocht opnieuw mee op het podium met haar ploegmaatje. Silke Baumer werd derde.

Bekijk hier de reportage van Focus WTV

Beernem 2018