Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Ver(h)amme: 5 zeges op 10 jaar
Van Vooren, Veramme en Nobels op het podium in Hamme (foto: Watermolentriathlon)
Nieuws

Koen Ver(h)amme: 5 zeges op 10 jaar

Van Vooren, Veramme en Nobels op het podium in Hamme (foto: Watermolentriathlon)
Van Vooren, Veramme en Nobels op het podium in Hamme (foto: Watermolentriathlon)

Er zijn nog zekerheden in het leven… Koen Veramme won dit weekend de Watermolentriathlon in Hamme. Met 34 onafgebroken edities is het de oudste triatlon van het land, met een mooi palmares. Daarop prijkt sinds dit weekend voor de vijfde maal de naam van Koen Veramme. De laatste tien jaar won hij er vijf keer. “Mijn eerste overwinning pakte ik er in 2008, toen ik al 28 was…”

“Zoals gewoonlijk ben ik geblesseerd, hoor ik in de winter tijden van concurrenten om van achterover te vallen en denk ik dat het einde nabij is,” lacht Koen. “Dan doet een 6e plaats op een BK (sprinttriatlon vorige week in Vilvoorde – redactie) deugd en is een winst in Hamme een leuke opsteker. Het was mijn vijfde overwinning. De eerste keer won ik in 2008, toen was ik al 28. Ik ben daarnet even spontaan naar de foto’s van toe gaan kijken, en dat doet pijn aan de ogen…”

Startuur World Cup staat me wel aan

 

Ondanks de blessure dus toch een goeie vorm bij Koen. Trekt hij die door in Antwerpen? “Nee, ik doe Antwerpen niet mee. Met spijt in het hart. Enerzijds moet ik mijn blessures wat rust gunnen, anderzijds moet ik op het werk wat tanden bijsteken de komende week die ik zou mankeren in de race. En eerlijk… ik word niet bepaald warm van een wedstrijd om 9 uur ’s morgens. Ik doe mijn sport graag maar er zijn grenzen, die liggen ergens rond 11 u. Ik vraag me überhaupt af of ik in staat ben een Crawlbeweging te maken op dat uur.  Het startuur van de world cup daarentegen staat me wel aan,” vertelt Koen al lachend.

Sterke Brecht Van Vooren

Maar eerst even terug naar Hamme. Hoe beleefde Koen zijn wedstrijd? “Na mijn 6e plaats op het BK sprinttriatlon vorige week trok ik vol vertrouwen naar de wedstrijd in Hamme. Het ideale scenario kwam uit. Met Brecht Van Vooren kwam ik goed uit het water. Tijdens het fietsen heb ik zonder veel moeite de voorsprong kunnen consolideren samen met Brecht. Eenmaal de loopschoenen aan, was het zaak van direct een kloof te slaan en die dan vast te houden. Ik dacht continu dat hij op 50 meter van mij liep (heel vervelend) maar eindigde alsnog met 2 minuten voorsprong voor Brecht en Laurent Nobels,” aldus Technokoen.

Brecht Van Vooren was tevreden met de tweede plaats. “Ik heb de goede vorm kunnen verzilveren, met jawel, het zilver. Ik moest alleen mijn meerdere erkennen in meervoudig winnaar en supersnelle loper Koen Veramme. Proficiat en als hij tips heeft voor mij om zo snel te lopen, ik hoor ze graag  Het is ook altijd spannend afwachten hoe dicht Laurent Nobels komt, maar het is gelukt om hem voor te blijven.
Het was mijn eerste keer in Hamme en ik kom volgend jaar zeker terug,” aldus Brecht.

Knappe solo van Katrien Maes

Van Cleemput, Maes en Weyn op het vrouwenpodium (foto: Watermolentriathlon)
Van Cleemput, Maes en Weyn op het vrouwenpodium (foto: Watermolentriathlon)

Bij de vrouwen was er een pak minder spanning en de verschillen liepen enorm op. Katrien Maes is aan een sterk triatlonseizoen bezig en zette dat in de Watermolentriatlon nog even extra in de verf met een indrukwekkende solo. In het zwemmen had ze al meer dan twee minuten voorsprong op Shelsea Weyn. Die fietste redelijk sterk maar slaagde er niet in om in te lopen op Maes. De Solidpharma triatlete liep in de 10 km lopen nog verder uit en pakte de winst in 2u04’10. Meer dan tien minuten later werd Shelsea Weyn tweede. Barbara Van Cleemput kwam nog eens bijna tien minuten later als derde binnen.

Watermolentriatlon 2018