Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet komt om bij ongeval met vrachtwagen
Steve Vandemaele op een BK ploegen met voor hem Tom Grijp en Hans Moonen en achter hem Joris Sels
Nieuws

Triatleet komt om bij ongeval met vrachtwagen

Steve Vandemaele op een BK ploegen met voor hem Tom Grijp en Hans Moonen en achter hem Joris Sels
Steve Vandemaele op een BK ploegen met voor hem Tom Grijp en Hans Moonen en achter hem Joris Sels

We hebben daarnet via het Westerlo Swimming Team het tragische nieuws gekregen dat triatleet Steve Vandemaele om het leven gekomen is bij een verkeersongeluk met een vrachtwagen. Steve was in de vroege jaren van deze eeuw een gepassioneerd triatleet én kameraad van onze hoofdredacteur. Beiden vonden we onze stek in cafe de Castaar in Geel waar we uren over onze geliefde sport konden praten. En als hij zelf weer eens plannen uit de doeken deed voor een hele triatlon zonder al te veel training, dan dachten we vaak genoeg “Ach, de Steve met zijn grote mond…” Maar hij had ook een klein hartje en liep bijvoorbeeld op karakter de Holland triathlon van Almere dan toch uit voor het goede doel.

Steve maakte deel uit van een jonge lichting triatleten uit de Kempen die elkaar vonden in de Geelse Triatlon Club. Sommigen van zijn makkers van destijds, zoals Hans Moonen, groeiden uit tot sterke atleten. Steve koos voor een meer recreatieve aanpak en droomde van de lange afstand. Twee keer finishte hij in Almere, één keer in Gerardmer. In vroegere tijden maakte hij nog deel uit van een mooie jonge GETC garde op het BK ploegen, met onder andere Tom Grijp, Hans Moonen en Joris Sels, zoals je kan zien op de bovenstaande foto.

De laatste jaren was hij wat minder binnen de triatlonsport betrokken, maar hij bleef actief binnen de zwemsport, als vrijwilliger en trainer. Ook was hij af en toe nog langs de kant te vinden om voor zijn vroegere collega’s te supporteren. Zo kwam hij nog langs op de triatlon van Retie een paar weken geleden. De weinige keren dat we elkaar de laatste jaren nog spraken, had hij het wel eens over een mogelijke comeback. Die gaat er helaas niet meer komen…

Steve Vandemaele in de GETC dagen (2de van links)
Steve Vandemaele in de GETC dagen (2de van links)

Steve is op 12 mei 46 jaar geworden. Hij laat een vriendin en twee zoontjes uit een vorige relatie na. We wensen zijn familie, vrienden en alle triatlon collega’s van nu en vroeger heel veel sterkte toe. Joris Sels was er alvast erg van aangedaan. “In de tijd van die foto op het BK ploegen waren we onafscheidelijk. Hans Moonen en ik hebben zelfs nog met hem meegelopen in zijn marathon op de volledige triatlon van Almere om hem een hart onder de riem te steken. Hij deed die wedstrijd voor het goede doel, Kom Op Tegen Kanker, na het overlijden van Jef Friant. Steve, dat was een grote mond, maar een klein hartje. Ik heb hem zelf de laatste keer gezien op de triatlon van Geel vorig jaar. Ik wens iedereen die Steve gekend heeft heel veel sterkte toe,” aldus Joris.

Ook bij triatlonclub GETC kwam het nieuws hard aan. “Steve was al heel wat jaren geen lid meer van onze club, maar hij is altijd een graag geziene gast geweest. Ik heb hem zelf niet zo lang meer gekend, want ik ben pas in 2004 bij de club gekomen. Er zal op onze zwemtraining dinsdag heel wat over hem gepraat worden,” vertelt voorzitter Nico Meulemans. “We wensen alleszins iedereen heel veel sterkte toe.”