Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Fins ‘Midnight Sun’ avontuur van Vanhoenacker eindigt in lopen

De Finse 70.3 Ironman van Lahti was nieuw op de Ironman kalender maar meteen werd gesproken van een bucket list race. De omgeving is indrukwekkend en de halve triatlon valt midden in de Midnight Sun periode waardoor het om middernacht nog licht is. Marino Vanhoenacker trok naar Finland, had een goeie wedstrijd tot in de slotfase van het fietsen. Met mijn in de quadriceps stapte hij uit de wedstrijd in het lopen.

“Ik had een goed zwemnummer,” vertelt Bink. “En ook in het fietsen voelde ik me goed. Maar na 85 km begonnen de quadriceps op te stijven en in het lopen blokkeerde de quadriceps helemaal en moest ik helaas stoppen. Jammer, want een heel mooie wedstrijd. Felicitaties aan de organisatie van de 70.3 van Lahti om dit neer te zetten. Dit is een wedstrijd om op je to do lijst te zetten,” aldus Marino, net na middernacht en nog altijd in het daglicht.

Matt Trautman pakte de overwinning in Finland in 3u54’35. De Zuid-Afrikaan bleef Manuel Kueng en Christian Kramer voor. Martijn Dekker van het Itzu Tri Team werd vijfde in 4u03’56. Kimberley Morrison haalde het bij de vrouwen. Quentin Bouvy was de eerste Belg op de 83ste plaats. 

2 Kona-tickets in Haugesund

Inge Coeck Hawaii ticket

Niet alleen in Finland was er een topwedstrijd, ook in de Ironman van Haugesund kregen de deelnemers een mooi parcours voorgeschoteld. Twee Belgische triatleten deden het er uitstekend en verzilverden hun ticket voor het WK in Kona in oktober. David Harinck werd 4de bij de M45 in 10u06’20. Inge Coeck werd tweede bij de F50 in 12u43’29. Allebei mogen ze in oktober hun koffers pakken voor Hawaii.

Paula IJzerman doet achternaam eer aan

Marino Vanhoenacker Lahti Paula IJzerman Haugesund

Onze Paula IJzerman, de Nederlandse die we goed kennen in België van de trailruns van Sportevents en die al eens een triatlon meedoet in het 3athlon.be-Sportoase pakje, deed eindelijk haar achternaam alle eer aan. Al jaren plaagden we Paula dat ze niet echt IJzerman kan heten als ze geen Ironman heeft gedaan. De ultra sporter trok zonder ook maar iemand op voorhand op de hoogte te brengen naar Haugesund en vervolledigde er haar eerste Ironman triatlon. In 13u07’32 mag ze met veel trots zeggen dat ze nu een echte IJzerman is. Schitterend gedaan Paula!