Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verboven beste Belg in Holten: “Zeer tevreden met resultaat”
Nieuws

Verboven beste Belg in Holten: “Zeer tevreden met resultaat”

Yorben Verboven en Tim Van Hemel in de 2de groep in Holten (foto: Sportinbeeld.net)

In Wuustwezel werd het voor eigen volk een zware wedstrijd voor Yorben Verboven, met een 50ste plaats als resultaat. In de ETU van Holten wou de viervoudig Belgische jeugdkampioen een week later beter doen. En daar slaagde Yorben ook in. Hij werd 16de en eerste Belg in de sprinttriatlon. “Ik was in Wuustwezel al content met het lopen, maar nu ben ik zeer tevreden met het resultaat…”

Het zwemmen blijft een werkpunt voor de jonge triatleet van het Kempische Zamaro-Wilier team. “In de week tussen Wuustwezel en Holten heb ik veel gezwommen, met op dinsdag en donderdag zelfs dubbele zwemtrainingen,” vertelt Yorben. “Daardoor ging mijn zwemmen veel beter in Nederland dan voor eigen volk. Ik kwam in Holten met de tweede groep uit het water. Het fietsen ging goed en ook het lopen ging erg vlot, al was ik van mijn looponderdeel in Wuustwezel ook al content. Maar nu kwam alles samen, dus ben ik zeer tevreden met dit resultaat.”

 

Als eerste Belg kreeg hij in Holten nog een paar landgenoten te pakken in het lopen. “Tuur Lemmens en Thomas Jurgens zaten in de eerste groep, de rest van de Belgen zat bij mij in de tweede groep maar in het lopen kon ik hen voor blijven en nog een paar triatleten uit de groep voor ons oprapen,” aldus een blije Yorben. Hij werd 16de in 56’48, op iets meer dan een minuut van winnaar Ignacio Gonzalez. Yorben was de enige Belg in de top-20. Tim Van Hemel werd 24ste, Louis Naeyaert pakte de 27ste plaats, Thomas Jurgens werd 34ste en finishte twee plaatsen voor Dries Matthys. Tuur Lemmens eindigde op de 52ste plaats.

Hanne De Vet beste Belgische vrouw

Hanne De Vet in Holten (foto: Sportinbeeld.net)

Bij de elite vrouwen was er thuiswinst voor WTS-topper Rachel Klamer na een indrukwekkende wedstrijd. Van de Belgische dames deed Hanne De Vet het uitstekend. Zij pakte een twaalfde plaats. Daarmee deed ze 1 plaats beter dan Severine Bouchez, die nog tot eind augustus onder ITU-vlag deelneemt omdat ze bezig is met een naturalisatie van Canada naar België. Jolien Vermeylen werd 16de en Kiara Lenaertz 23ste.

In de junioren wedstrijden speelden de Belgische triatleten geen hoofdrol. Hanne Peeters werd onze beste vertegenwoordigster bij de meisjes met een 22ste plaats. Elise Tahay werd 29ste. Bij de jongens finishten de Belgen dicht bij elkaar. Het beste resultaat kwam van Joris Basslé die 19de werd. Twee plaatsen achter hem werd Simon Folens 21ste. Mika Vekemans werd 23ste en Rik Malcorps 25ste. Tom Van Cappellen en Jarno Cuypers finishten op 28 en 29. Antoine Vandebroek werd 43ste, Wout Franco 53ste en Stef Corthouts 63ste.

Meer foto’s van de ETU triathlon in Holten kan u vinden bij Sportinbeeld.net 

Holten 2018