Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Niks gemerkt van bosbranden” – Willem Hanselaer over IM UK
Nieuws

“Niks gemerkt van bosbranden” – Willem Hanselaer over IM UK

Willem Hanselaer IM UK

Het hield de gemoederen afgelopen week behoorlijk bezig: de organisatie van Ironman UK besloot haar wedstrijd noodgedwongen in te korten. Bosbranden noopten de organisatie om het fietsparcours te beperken tot ‘slechts’ 153 kilometer: 27 kilometer minder dus dan de gebruikelijke 180. Maar hoe voelt het om zo’n onvolledige Ironman te finishen? Ben je dan nog wel trots als je over de finish komt? En tevreden? De Belgische triatleet Willem Hanselaer vertelt erover bij onze Nederlandse redactie van 3athlon.nl.

,,Toen ik het voor het eerste hoorde, was dat niet fijn”, aldus de 31-jarige Belgische triatleet. ,,Je traint er een jaar naartoe, dus dan is het nooit leuk als je hoort dat het geen volledige wedstrijd zal zijn.” Op het moment dat Hanselaer hoorde over het inkorten van de race, was er ook nog even sprake van dat het zwemonderdeel mogelijk geschrapt zou worden in verband met de aanwezigheid van blauwalg en de gezondheidsrisico’s die dat weer met zich meebrengt. ,,Maar dat is gelukkig allemaal meegevallen. Het zwemmen kon gewoon doorgaan.”

Maar, er werd dus wel 27 kilometer minder gefietst. ,,Om onze veiligheid te garanderen. Dat lijkt me een gegronde reden. Je moet de gezondheid van mensen niet in gevaar brengen”, aldus de nuchtere Hanselaer. ,,Mijn eerste reactie was dus dat ik het niet leuk vond, maar daarna besefte ik me wel dat dit het beste was om te doen. De organisatie had het natuurlijk ook liever anders gezien en heeft dit soort dingen niet in de hand. Tijdens de race heb ik trouwens helemaal niks gezien, gehoord of geroken van de branden.”

Lees het volledige verhaal op onze zuster-site 3athlon.nl