Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel en Sara winnen in de hitte van Aarschot
Nieuws

Kjel en Sara winnen in de hitte van Aarschot

Kjel De Hertog Aarschot finish

Zondagavond kreeg u al een kort verslag van de Hageland Power Triatlon in Aarschot, met de belofte dat we deze week uitgebreid zouden terugkomen op de atypische 1/3de triatlon. Met 2 km zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen valt Aarschot tussen een kwart en een halve in. En dus zien we altijd een mooie strijd tussen de mannen en de vrouwen van het korte én het lange werk. Kjel De Hertog en Sara Van de Vel kunnen beide aan, Yorben Verboven was de grote verrassing van de dag.

Adam Lambrechts Aarschot

Voor de Powertriatlon moest er geen rekening gehouden met titelverdediger Tom Suetens want een blessure hield de kopman van het KTT-Zamaro-Willier team aan de kant. Voor het Kempische team was het dus uitkijken naar Adam Lambrechts en de jonge Yorben Verboven. Met Kjel De Hertog, Thomas De Vleeschouwer, Sybren Baelde, Whytic Priem en Bart Schrooyen stonden nog heel wat klinkende namen aan de start. Na het zwemmen vormde zich meteen een leidersduo met snelle zwemmers Kjel De Hertog en Adam Lambrechts.

Sterk fietsnummer

Kjel De Hertog Aarschot bike

Kjel duldde 30 km het gezelschap van Lambrechts maar in de afdaling van de zware klim op het parcours ging de LTTD-atleet er alleen vandoor. Ondertussen verloren we al De Vleeschouwer en Priem in de strijd door materiaalpech. Met een bonus van 3 minuten op Lambrechts en met liefst 8 minuten op de eerste groep met daarbij Yorben Verboven bewees Kjel De Hertog andermaal hoe hard hij kan fietsen. Adam Lambrechts had zijn grootste pijlen verschoten en vormde geen bedreiging meer voor de zege maar werd alsnog knap 5de.

Yorben Verboven Aarschot

Het grote gevaar kwam van de slechts 20 jaar jonge Verboven die ronde per ronde minuten van zijn achterstand goedmaakte. 8 minuten was echter van het goede te veel en zo boekte Kjel De Hertog andermaal een knappe zege dit jaar. Yorben Verboven werd een knappe tweede en nu al durven we zeggen dat we nog zeer veel moois van de viervoudige jeugdkampioen in de toekomst mogen verwachten. Sybren Baelde won uiteindelijk de strijd om de 3de plaats voor Maarten Seghers.

Kjel: “Ik was er niet gerust in”

“Dit was een zege waarvoor ik diep in de buidel moest tasten,” vertelt Kjel. “Op de klim ging Adam steeds hard te keer en daar moest ik alles geven om de aansluiting te blijven behouden. Misschien ging hij daar wat te snel want in de afdaling kon ik het gat slaan. Eenmaal de loopschoenen aan was het die andere KTT-atleet die me verplichtte alles te blijven geven. Ik wist dat Yorben een goed loopnummer in de benen had, dus daarom was ik er ondanks de bonus van 8 minuten niet gerust in. Bedankt aan beide jongens om deze knappe strijd. Het maakt de zege des te mooier.”

Tweestrijd bij de dames

Sara Van De Vel Aarschot

Bij de dames kregen we de te verwachten tweestrijd tussen Sofie Goos en Sara Van de Vel. Beide dames kampten voorbije weken met enig blessureleed maar waren klaar om in Aarschot de strijd aan te gaan. In elkaars zog kwamen ze uit het water en tot halverwege het fietsen bleef Goos binnen de halve minuut van Van de Vel. Maar toen besloot Sara een versnelling hoger te schakelen en moest ‘La Goos’ beetje bij beetje de rol lossen.

Met een kleine twee minuten voorsprong begon Sara Van de Vel aan de laatste 15 km lopen. Hierin wist ze haar voorsprong te verdubbelen maar ook zij kwam helemaal moegestreden als eerste over de finish. Van de Vel helemaal klaar dus voor de volgende wedstrijden. Sofie Goos werd een knappe tweede en bedankte het publiek op haar gekende manier voor de vele aanmoedigingen. In de achtergrond knokte Charlene Ottevaere zich knap naar de derde plaats en mocht zo mee op het podium.

Sofie Goos Aarschot

“Het was voor mij ietwat in het duister tasten hoever ik zou staan na mijn blessure,” legt Sara uit. “Het lopen was van de eerste kilometer een echte lijdensweg, het voelde alsof het voor geen meter liep. Maar blijkbaar ging ik toch zo slecht nog niet vooruit en kon mijn voorsprong op Sofie blijven behouden. Tevreden om zo terug in het veld terug te keren en ik kijk vanaf nu dan ook alleen maar vooruit richting de volgende races.”

Hageland Plas triatlon mét Croes

Voor de korte afstand was het uitkijken naar de strijd tussen het jonge geweld. Tuur Lemmens en Joris Basslé kwamen als eerste uit het water maar eenmaal op de fiets ging Tuur er al snel vandoor. Joris werd bijgehaald door een kleine groep met onder andere Edouard Verstraete. Tuur Lemmens kon zijn voorsprong behouden en begon zo als leider aan de slotrun van 5 km. Hierin etaleerde Edouard Vertsraete meteen zijn snelle loopbenen en zo liep de Trigt atleet alsnog voorbij Tuur Lemmens om zo de overwinning in de Plastriatlon weg te kapen. Tuur Lemmens kwam totaal kapot gestreden als tweede over de streep en dankzij een sterke slotrun mocht Joris Basslé alsnog mee op het podium. Peter Croes maakte overigens zijn debuut in onze 3athlon.be – Sportoase outfit en bedankte ons met een 27ste plaats bij zijn rentree.

Peter Croes Aarschot

Bij de dames was het Britt Heirman die van start tot finish aan de leiding lag. Al moest de Atriac-atlete er wel voor strijden tot op het bittere eind. Met 5 dames binnen de twee minuten begonnen ze aan de loopproef maar het was Ines Van Troyen die na een verbluffende run nog zeer sterk kwam opzetten. Door een slepende rem was Ines achteruit geslagen in het pak en finaal kwam ze een halve minuut tekort om haar teamgenote van de zege te houden. Britt Heirman dus aan het feest in Aarschot voor Ines Van Troyen en Shelsea Weyn.