Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Varga maakt het af en is Europees kampioen
Nieuws

Varga maakt het af en is Europees kampioen

Richard Varga Tartu EK

Richard Varga is vrijdag in het Estse Tartu Europees kampioen sprinttriatlon geworden. De Slovaak is geen veelwinnaar en heeft een reputatie van hard te kunnen zwemmen, in het fietsen veelal de Brownlees te helpen en dan in het lopen (ver) terug te zakken. Maar vrijdag maakte hij het in het lopen mooi af tegen Uxio Abuin. De Belgen speelden zowel bij de elites als bij de juniores geen hoofdrol. En de grote kanonnen hadden het vizier sowieso op Edmonton en Glasgow gericht.

Nog een kampioenschap erbij, en dan geprangd tussen het MultiSport Festival in Denemarken, de WTS en WK Mixed Team Relay in Hamburg en de WTS Edmonton en dat op een twee weken voor het echte EK in Glasgow, het was niet de beste zet van de ETU/ITU. Van de hoofdrolspelers van Hamburg was vrijdag nauwelijks of geen spoor. Ook onze top Belgen pasten voor Tartu. Zij focussen eveneens op Edmonton en Glasgow.

Noah Servais beste Belg

En daardoor kregen we in Tartu een heel open wedstrijd. Richard Varga kwam in het spoor van Mark Devay als eerste uit het water. Hij deed zijn deel van het werk in de kopgroep en maakte er dan een mooie strijd van in het lopen tegen onder andere de snelle Spanjaard Uxio Abuin. Maar deze keer hield Varga stand. Hij werd Europees kampioen in 53’07. Abuin pakte zilver op 11 seconden, vlak voor zijn landgenoot Roberto Sanchez. Noah Servais was de beste Belg op de 21ste plaats in 54’13. Erwin Vanderplancke werd 35ste en Christophe De Keyser viel uit in het fietsen.

 

It took me about 10 years to do this … Can’t describe the feeling . #EuropeanChampion

A post shared by Richard Varga (@varga_triathlon) on

Bij de vrouwen werd Jolien Vermeylen 29ste in 1u02’02. De Belgische sprintkampioene was de enige die ons land vertegenwoordigde bij de elites. Het goud ging naar Sophie Coldwell. De Britse topfavoriete haalde het in 58’32. Twintig seconden later werd de Russische Alexandra Razarenova tweede. Het brons was voor de Estse Kaidi Kivioja. Bij de meisjes junioren ging het goud naar de Franse Pauline Landron. Elise Tahay werd 43ste en Cato Cassiers 45ste. Zij mochten wat ervaring opdoen op een hoog niveau.

Belgie EK sprint Tartu

De junioresploeg bij de jongens bestond uit Tom Van Cappellen en Jarno Cuypers, aangevuld met jeugdatleet Rik Malcorps, die zich onlangs nog kwalificeerde voor de Youth Olympic Games. Van Cappellen was de snelste junior bij de Belgen. Hij werd 26ste. Rik Malcorps pakte de 33ste plaats en Jarno Cuypers werd 37ste. Het goud ging naar de Noor Vetle Bergsik Thorn.