Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
185-Sportoase team heerst in Kapelle
Nieuws

185-Sportoase team heerst in Kapelle

Hanne De Vet Geert Lauryssen
Hanne en Geert zorgen voor dubbele 185-Sportoase zege in Kappele Op Den Bos (foto: Jim De Sitter)

Er zijn in België twee grote zekerheden op 21 juli; de defilé voor de nationale feestdag en de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos. Die laatste is al bijna zo oud als onze sport zelf, en daarom werden ze beloond met een spannende strijd overgoten door een heerlijk weertje. Met een watertemperatuur van 24,5°C werd het dan ook een non-wetsuit zwemonderdeel. Hanne De Vet en Geert Lauryssen gingen met de hoofdprijzen aan de haal…

Bij de dames was het uitkijken naar een tweestrijd tussen Hanne De Vet en Ines Van Troyen. De Atriac atlete had trouwens nog een extra reden om deel te nemen aan deze editie gezien Kapelle-op-den-Bos dit jaar ook het BK voor Artsen en Tandartsen organiseerde. We kunnen alvast verklappen dat onze pas afgestudeerde dokteres van Atriac in deze categorie met het goud ging lopen. Maar ook Mieke Suys werd een te duchten kandidate. In het rijke verleden van deze triatlon heeft ze hier immers al heel wat eremetaal bij elkaar gesprokkeld.

Hanne De Vet fietst weg van de concurrentie (foto: Jim De Sitter)
Hanne De Vet fietst weg van de concurrentie (foto: Jim De Sitter)

Na het zwemmen kon De Vet onder goedziend oog van coach Marc Herremans met een bonus van bijna twee en een halve minuut de fiets opspringen. Mieke Suys moest in het eerste onderdeel drie en halve minuut toegeven, Ines van Troyen bijna vijf minuten.
De Vet voelde zich in haar sas op de tijdritfiets en kon wegrijden van het ganse veld. Enkel Van Troyen kon, weliswaar op ruime afstand, gelijke tred houden op de fiets en zo iets over halfweg voorbij Suys gaan. Maar De Vet ging onverstoord verder en kon haar ruime voorsprong zowaar nog verder uitbouwen. Haar lange familietrip naar China heeft de atlete van het Sportoase-185 team geen windeieren gelegd. Ines Van Troyen bezegelde haar fantastische vormpeil met een tweede zilveren medaille na de 1/8e triatlon in Aarschot van vorige week. Suys liet duidelijk merken dat ze zeker nog niet afgeschreven is. De Olympier van Sydney en Athene werd immers kort achter Ines nog derde.

Pareyn, De Vleeschouwer en Lauryssen

Bij de heren zagen we heel wat sterke zwemmers aan de start, en dat duidde zich in een knappe kopgroep na de 1.500 meter zwemmen in het kanaal Brussel-Schelde met daarin Arno Lambrecht, Thomas De Vleeschouwer, Pamphiel Pareyn, Antoon Houben en Simon van Langenhove. Pareyn verloor kostbare seconden nadat zijn ketting er na de wissel was afgelopen, en zo stond Thomas De Vleesschouwer er lange tijd alleen voor aan de kop van de wedstrijd.

In de achtergrond zagen we twee hardrijders met gevaarlijke loopbenen oprukken. Geert Lauryssen die eerder nog derde werd in de Xterra van Namen, en Matthias Allegaert van Atomic 6 die met het brons mocht gaan lopen op het BK crosstriatlon in Oudenaarde. Bruno ‘Bruce’ Clerbout kon het strakke tempo net niet aan, maar werd uiteindelijk wel mooi vijfde in de einduitslag voor eigen volk.

Geert Lauryssen wint in Kappele (foto: Jim De Sitter)
Geert Lauryssen wint in Kappele (foto: Jim De Sitter)

De protagonisten van het spektakel in de afsluitende 10km konden het lang spannend houden. De Vleeschouwer kon 5 km de leiding houden, maar moest dan met steken in de zijde de snel oprukkende Lauryssen laten voorgaan die voor de tweede overwinning van het Sportoase-185 team zorgde. De winnaar bleef echter steeds in het zicht van Pareyn van 3MD-Veldeman die zich moest verzoenen met het zilver. Allegaert ging op zijn beurt nog op zoek naar De Vleeschouwer maar moest finaal genoegen nemen met de vierde plaats.

Op het BK voor Artsen en Apothekers werd Bart Heylen Belgisch Kampioen voor Ruben De Gendt en Pierre Close. Bij de dames was de overwinning zoals eerder al vermeld voor Ines Van Troyen die Veronique De Deene en Isabelle De Wulf achter zich kon houden.