Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sylvain Denis oppermachtig in Nisraman
Nieuws

Sylvain Denis oppermachtig in Nisraman

Sylvain Denis nisraman 2018

In Nisramont kregen de liefhebbers van de lange afstand een parcours naar hun hart in de Nisraman. In tegenstelling tot vorige jaren werd het mountainbiken met een extra ronde uitgebreid en ook het lopen ging naar 17 km. Een zestigtal waaghalzen gingen de strijd aan. En Sylvain Denis bleek de beste van allemaal. Wouter Vander Mast en de Francaise Morgane Bedard wonnen de korte afstand.

Na 1.500 meter zwemmen moest Sylvain Denis in de achtervolging, al had hij voor zijn doen niet slecht gezwommen. Op de tijdritfiets rukte hij dan ook op naar voor tijdens de 40 km fietsen en in de 32 km mountainbiken nam hij de leiding over om die niet meer af te staan. De rest van de concurrentie volgde op ruime achterstand. In de laatste 17 km trailrunnen liep hij p trainingstempo uit. Denis pakte zijn tweede zege in de Nisraman in 5u09’55. De Duitser Thomas Kaiser werd tweede in 5u27’37. Benny De Schrooder pakte de derde plaats in 5u36’20. Van de overige favorieten verdwenen er een aantal wegens pech. Zo reed Ced Smets twee keer lek. En Midlon-opperhoofd Wim Fierens had net iets “te hert gereden”… Hij knalde in volle afdaling op een overstekend hert, maar kwam er gelukkig met wat stevige schaafwonden en een paar hechtingen vanaf…

Geen vrouwen op de lange afstand, maar wel op de korte. Daarin werd 750 meter gezwommen, 20 km gekoerst, 16 km met de mountainbike en nog een trailrun van 8 km gelopen. Wouter Vander Mast was heer en meester, ging van start tot finish aan de leiding en bouwde een mega-voorsprong uit. Geoffrey Vandebrouck werd op meer dan negen minuten tweede. De derde plaats was voor het 14-jarige talent van GETT Geraardsbergen, Thijs Roelen. 

Bij de vrouwen kwam Delphine Pareyn als eerste uit het water maar in het fietsen kregen we een tweestrijd tussen de Francaise Morgane Bedard en de Nederlandse Dagmar Krijnen. In het mountainbiken en trailrunnen bleek Morgane de sterkste. Zij haalde het in 3u17’59. Dagmar werd tweede in 3u 29’25 en de derde plaats ging ook naar Nederland. Evi Van Ekris finishte in 3u36’12.

De sfeer was weer geweldig in Nisramont, getuige deze video van de laatste finisher: