Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft in Praag: “Veel vrouwen aan elkaar gewaagd”
Nieuws

Verstuyft in Praag: “Veel vrouwen aan elkaar gewaagd”

Katrien Verstuyft video Praag

In de Challenge Praag wordt het voor de Belgische triatlonfans uitkijken op twee fronten. Want niet alleen titelverdediger Pieter Heemeryck maakt opnieuw kans op het podium, ook Katrien Verstuyft kan voor het podium gaan. Al twijfelt ze daar zelf aan. “Er hebben een drietal grote namen afgemeld en de rest van de vrouwen zijn aan elkaar gewaagd. Er zijn er bij waar ik nog geen race tegen gedaan heb. Top-3 is mogelijk maar ik kan even goed buiten de top-6 vallen…”

Katrien Verstuyft lijkt hongerig naar competitie. De Challenge Praag is zaterdag haar eerste wedstrijd na een lange rustpauze. “Ik heb naar de kalenders van Ironman 70.3 en Challenge Family gekeken en deze datum viel heel goed om aan de tweede helft van seizoen 2018 te beginnen. Ik heb na de Challenge Geraardsbergen begin juni eventjes rustig aan gedaan. Dat was mijn laatste wedstrijd. Daarna ben ik beginnen opbouwen naar de tweede helft van het seizoen. Ik denk dat ik er fysiek klaar voor ben, we gaan zien wat het zaterdag geeft,” vertelt Katrien. 

Het is 31 graden in Praag. “Het zal in deze hitte voor iedereen afzien worden. In het verleden kon ik er altijd goed tegen, dus ik verwacht geen last te hebben van de warmte. Ik neem me altijd voor in mijn hoofd dat als ik ervan afzien, iedereen afziet. Ik denk dat we met een aantal dames redelijk aan elkaar gewaagd zullen zijn. Maar er zijn veel dames bij waartegen ik nooit wedstrijd gedaan heb, dus dat is heel moeilijk in te schatten. Het kan even goed een top-3 worden of ik kan even goed buiten de top-6 vallen,” aldus Katrien.