Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel 7de in WTS Edmonton
Nieuws

Van Riel 7de in WTS Edmonton

Marten Van Riel Edmonton 2018

Marten Van Riel is zaterdagochtend Belgische tijd knap zevende geworden in de World Triathlon Series sprinttriatlon van Edmonton. In een snelle wedstrijd deed onze jonge landgenoot het uitstekend. Hij ging in de aanval halverwege het fietsen, maar slaagde er niet in om te ontsnappen uit de grote kopgroep van 29 triatleten met ook Jelle Geens. Marten wisselde als eerste, ging mee met een groepje van acht, maar moest na 1 km de snellere lopers laten gaan.

Het werd opnieuw een supersnelle wedstrijd in Canada, waarin ondanks het stevige parcours niemand er in slaagde om het verschil te maken op de fiets. Ook Van Riel probeerde het bij het ingaan van de derde ronde, maar hij kreeg geen ruimte. Marten en Jelle bleven attent voorin fietsen en met een mooie inhaalactie langs de binnenbocht kwam Van Riel als eerste de wissel binnen. 

Marten begon als eerste aan de 5 km lopen, maar al snel kreeg hij het gezelschap van andere favorieten zoals wereldkampioen Mario Mola, Johnny Brownlee en Kristian Blummenfelt. Van Riel bleef een tijdje in het spoor van de snelste lopers maar na iets meer dan een km moest hij zijn tempo wat laten zakken. Vooraan bleven ze met vijf over en in de laatste 800 meter streden Blummenfelt en Mola om de overwinning. De Spaanse wereldkampioen haalde het in 51’16 voor de Noor. Birthwistle liep nog naar de derde plaats. Marten Van Riel kwam na 52’00 als zevende binnen. Jelle Geens werd 34ste in 54’24.

Claire Michel beste van de achtervolgsters

Ook voor Claire Michel had er een topresultaat ingezeten. Ze zwom vrij goed in de 750 meter en stapte op 33 seconden van de leidster op het droge. Vlak bij haar zat onder andere Rachel Klamer. Die slaagde er wel in om aan te sluiten bij de tweede groep, die nog voor halfweg de koploopsters te pakken kreeg. De groep van Claire Michel volgde in de eerste helft van het fietsen nog op een goeie halve minuut maar ze verloren nog heel veel tijd in de slotfase en wisselden op 1’45.

Zuur voor Claire Michel. Zij had namelijk sterke loopbenen en finishte als 20ste als snelste van de achtervolgsters. Met haar looptijd had ze in de kopgroep een zekere top-6 behaald. Vicky Holland won in 56’51 voor Ashleigh Gentle en Georgia Taylor-Brown. Claire werd in 59’19 twintigste. Valerie Barthelemy verloor te veel tijd in het zwemmen en kwam terecht in een groepje met Kirsten Nuyes. Valerie werd 40ste in 1u04’18. Kirsten Nuyes finishte 38ste in 1u03’52.

Morgen mogen de Belgische triatleten opnieuw aan de slag. Dan starten Claire Michel, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens in de Mixed Team Relay, op zoek naar revanche voor het WK MTR in Hamburg twee weken geleden…