Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft wint Praag: “Eindelijk winst in Challenge”
Katrien Verstuyft wint de Challenge Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Nieuws

Katrien Verstuyft wint Praag: “Eindelijk winst in Challenge”

Katrien Verstuyft wint de Challenge Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Katrien Verstuyft wint de Challenge Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)

Katrien Verstuyft heeft de Challenge Praag gewonnen, een triatlon over de halve afstand. Ze was er dit seizoen al een paar keer dichtbij, maar een overwinning ontbrak nog. Zaterdag vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats, al maakte ze er een hele spannende wedstrijd van met veel positiewisselingen. 

De Atriac Antwerpen-triatlete zette de wedstrijd goed in met een sterk zwemnummer. Sarissa De Vries kwam als eerste uit het water na 24’34 maar Katrien volgde al als vierde in 25’46. Ook in het fietsen bleven de verschillen beperkt en dus zou het aankomen op de afsluitende halve marathon. Daarin bleek Katrien de sterkste. Ze pakte de overwinning in 4u21’30. Op 33 seconden werd de verrassende Canadese Kirsty Jahn tweede. Zij won eerder dit jaar al de Ironman van Boulder. Laura Siddall werd op 52 seconden derde.

Katrien Verstuyft aan het lopen in het centrum van Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Katrien Verstuyft aan het lopen in het centrum van Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)

Katrien Verstuyft was in de wolken na haar overwinning. “Eindelijk een overwinning in de Challenge. Ik had al drie keer een tweede plaats behaald en ik dacht al bij mezelf, ik ga toch niet de Poulidor van de Challenge races worden… Ik heb het bijna nog uit handen gegeven want in de slotfase kreeg ik last van steken. Maar ik ben blij dat ik het heb kunnen houden,” vertelt Katrien.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal positiewisselingen. Katrien zette een sterk loopnummer neer. “Maar ik durf niet zeggen wat mijn sterkste onderdeel was. Het zwemmen heb ik heel economisch kunnen afwerken. In het fietsen had ik het op de eerste klim in de eerste ronde wel wat lastig. Maar het kwam goed en na 70 km heb ik voor het eerst geen klopje gekregen. Alleen nog in het laatste stuk van het lopen kreeg ik het moeilijk.”

Katrien Verstuyft op het podium in Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Katrien Verstuyft op het podium in Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)

De hitte heeft daar wellicht ook in meegespeeld. “Het zwemmen was sowieso fris, maar in het fietsen heb ik wel even gedacht, wow, wat is het warm. In het lopen kregen we wel wat bewolking en op het einde zelfs regendruppels. En die waren wel welkom,” aldus de Belgische kampioene long distance. Ook voor Liesbeth Leysen was het opnieuw raak. Zij werd in 4u47’35 knap 16de en dat was alweer goed voor een nieuwe overwinning bij de F45.