Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck geeft goeie voorbeeld in Praag
Sander Heemeryck wint Try-athlon Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Nieuws

Sander Heemeryck geeft goeie voorbeeld in Praag

Sander Heemeryck wint Try-athlon Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Sander Heemeryck wint Try-athlon Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)

Vanmiddag is het aan zijn oudere broer Pieter in de Challenge Praag, maar in voorbereiding op de halve triatlon nam Sander Heemeryck al deel aan de Try-athlon in het centrum van de Tsjechische hoofdstad… En met succes. Sander gaf alvast het goeie voorbeeld aan zijn grote broer. Hij won de korte sprinttriatlon met bijna een minuut voorsprong. Ook Kaat Van Eynde deed het uitstekend.

Sander Heemeryck deed 46’18 over de 380 meter zwemen, 18 km fietsen en 4,2 km lopen (inderdaad, exact een tiende van de volledige afstand). Benjamin Wegler werd op 56 seconden tweede. “Ik ben heel tevreden na een leuke wedstrijd,” vertelde Sander aan onze collega’s van 3athlon.nl. “Het is een unieke ervaring om in een stad als Praag te mogen ’triatlonnen’. Na het zwemmen was ik als tweede uit het water en dan zijn we met een groepje van vier beginnen fietsen. Dan ging het vrij hard. Maar ik weet dat ik goed kan lopen en ik heb het eigenlijk een beetje afgewacht om het in het lopen af te maken,” aldus Sander.

Kaat Van Eynde op het podium in Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)
Kaat Van Eynde op het podium in Praag (foto: 3athlon.nl/Jort Vlam)

Voor Domo-Scott werd het een dubbel feestje, want naast de overwinning van Sander was er ook nog een knappe tweede plaats voor Kaat Van Eynde. De vroegere Belgisch kampioene bij de juniores finishte in 53’22. Daarmee kwam ze net 14 seconden te kort om de Duitse winnares Claudia Mai te kunnen kloppen.

Om 12 uur gaat de Challenge Praag van start, met Pieter Heemeryck en Katrien Verstuyft bij de favorieten. Je kan de wedstrijd live volgen op Facebook en hier vind je live tussentijden.