Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zwemmen op verplaatsing, dan toch BK in Izegem
Nieuws

Zwemmen op verplaatsing, dan toch BK in Izegem

BK Izegem2017 (15)
Arthur De Jaegher vorig jaar kampioen in Izegem (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Goed nieuws! Er is een oplossing gevonden voor het BK kwarttriatlon en het BK jeugdtriatlon in Izegem op 15 augustus. Eerder deze week liet het organiserende EFC-ITC ons weten dat er blauwalg was vastgesteld in het kanaal Roeselare-Leie. Sinds die communicatie heeft de club niet stilgezeten, maar zijn ze op zoek gegaan naar alternatieve zwemlocaties. En die hebben ze nu ook gevonden. Er wordt op 15 augustus eerst in De Gavers in Harelbeke gezwommen, waarna iedereen afzakt naar Izegem om in het centrum te starten met fietsen en lopen. En zo kan het BK toch doorgaan…

“We hadden vier alternatieve zwemlocaties voor ogen,” vertelt Frank Bruyneel, voorzitter van EFC-ITC, “maar het probleem was dat er geen enkele echt dicht genoeg bij ons oorspronkelijke parcours ligt en dat op zo’n korte termijn meerdere gemeenten bereid vinden om wegen een hele dag af te sluiten. En dus hebben we aan Triatlon Vlaanderen en de Belgische Triatlon Federatie gevraagd of het toch mogelijk is om het BK te organiseren maar dan met een apart zwemnummer. Blijkbaar is er overleg geweest met clubs en atleten en we hebben vrijdagmiddag dan groen licht gekregen.”

“Het zwemonderdeel zal plaatsvinden in Recreatiedomein De Gavers te Harelbeke. Het zwemmen zal dus, voor de verschillende reeksen, met een massastart plaatsvinden, en in open water. De zwemtijden worden geregistreerd met de elektronische registratie. Daarna zullen de atleten in Izegem volgens hun zwemtijden bij transitiezone 1 mogen starten voor hun fiets- en loopproef. Het oorspronkelijk fiets- en loopparcours wordt dus behouden voor de fiets- en loopproef,” legt Frank uit.

“We zijn blij dat we op zeer korte termijn hebben kunnen reageren op de onvoorziene, moeilijke omstandigheden. Het spreekt voor zich dat de concrete invulling nu nog afhangt van intensief overleg tussen organisatie, hulpdiensten, recreatiedomein De Gavers, de officials van de federatie en de steden Harelbeke en Izegem. Concrete afspraken rond starttijdstip, plaats van
aanmelden, tijdstip voor bike-check-in, … zullen in de loop van volgende week gecommuniceerd worden. Volg dus zeker de website en de Facebook-pagina van de Izegemse Triatlon Club,” aldus Frank.